Підвищуючи тарифи, влада має підняти зарплати і пенсії - Ларін

Березень 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1426 | Коментарі: 0

Підвищуючи тарифи на комунальні послуги, влада зобов'язана одночасно підвищити мінімальні зарплати і пенсії. Для цього необхідно терміново скликати позачергову сесію парламенту і прийняти зміни до бюджету, заявив народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін, коментуючи сьогоднішнє підвищення цін на електроенергію на 25%, повідомляє Кіровоградська правда

– Представляючи бюджет, прем'єр клявся, що в 2016 році інфляція буде компенсована індексацією зарплат і пенсій. Сьогодні тариф на електроенергію зріс на 25%. Де відповідна індексація?! Вона запланована тільки на травень і всього на 5,2%. Але ж ціна електрики позначиться на всіх цінах, так як вона закладається в витрати підприємств. Опозиційний блок вимагає терміново зібрати парламент для розгляду змін бюджету, запропонованих нашою фракцією ще в січні. Підвищуючи тарифи, влада зобов'язана піти на одночасне підвищення зарплат і пенсій, – заявив Ларін.

Депутат нагадав, що тарифи – не єдина причина, через терміново необхідна індексація доходів українців.

– Долар по відношенню до гривні з початку року виріс на 13%, і це вже провокує зростання цін. Але влада продовжує вирішувати проблеми бюджету за рахунок населення, не роблячи нічого для підтримки життєвого рівня українців, – додав він.

За словами Ларіна, запропонований «Опозиційним блоком» проект оновленого бюджету передбачає підвищення мінімальних зарплат і пенсій на 42% – до 1958 гривень і 1526 гривень відповідно.

– Така індексація компенсувала б українцям те, що у них відбирає влада через інфляцію. Тим більше, що влада планує в квітні підвищувати ціни на газ та опалення, а у вересні ще раз підніме тарифи на електроенергію, – підсумував депутат.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool