Перейшов на бік ворога та воює у складі «Вагнера»: судитимуть жителя Олександрії

Липень 11, 2023 | Новини | Переглядів: 1133 | Коментарі: 0

Прокурорами Кіровоградської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Кіровоградщини. Він обвинувачується в участі в терористичній організації та державній зраді (ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.111 КК України). Йому загрожує довічне.

З початку збройної агресії рф проти України, 36-річний мешканець м.Олександрії добровільно перейшов на бік ворога.

Чоловік надав згоду на участь у діяльності незаконного збройного формування підрозділу «Батальйон Восток» терористичної організації «ДНР». Пройшов повний курс військової та тактичної підготовки, і добровільно склав так звану присягу на вірність «ДНР».

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну перейшов до "317 батальйону приватної військової компанії Вагнера". Перебуваючи у складі вказаного підрозділу приймав участь в озброєному протистоянні українським військовим на території Донецької області, систематично виконував накази свого безпосереднього командира та отримував за це грошову винагороду.

Досудове розслідування - Управління СБУ в області. 

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool