Осінні здобутки кропивницьких лялькарів

Жовтень 30, 2021 | Новини | Переглядів: 1461 | Коментарі: 0

Щорічні творчі події у житті кропивницьких лялькарів щоосені завжди сприяють поповненню театральної скарбнички новими здобутками. Особливо, це стосується участі у різноманітних театральних фестивалях.

Цього року, хоча й у дещо зміненому форматі, але все ж відбулися кілька таких форумів. Крім проведення у вересні власного фестивалю «Scene-Fest», на якому успішно виступили одинадцять колективів з різних міст України, кропивницькі митці представили свій доробок ще на трьох майданчиках.

За результатами чергового огляду-конкурсу «Прем’єри сезону», який щороку проводить Національний центр міжнародної спілки діячів театру ляльок «UNIMA-Україна», вистава «Карлик Ніс» за В.Гауфом була відзначена дипломами у номінаціях: «Найкраща сценографія і ляльки» (заслужений художник України Каріна Чепурна) та «Найкраща акторська робота з лялькою» (виконавець ролі Якоба - актор Максим Борисов).

Диплом лауреата VI Фестивалю театрів ляльок України «Мереживо казкове», за виставу «Як Микита з ярмарку йшов» В.Ставріаніді-Стогодюк і Е.Новопашеної, митці привезли з Черкас наприкінці вересня.
А в середині жовтня вистава «Карлик Ніс» отримала приз «За кращі ляльки» та Диплом ХІІ Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Подільська лялька», що проходив у Вінниці.

Крім того, свій творчий доробок, роботи у техніці джутової філіграні, неодноразово успішно представляла головна художниця театру Оксана Шарій. Ще одне відкриття виставки її робіт, присвячене Дню правників культури та майстрів народного мистецтва, заплановане на 5 листопада у приміщенні літературно-меморіального музею І.К.Карпенка-Карого.
Серед святкових дат, відзначених колективом театру, вагоме місце займає 75-річний Ювілей актриси, заслуженого працівника культури України Лідії Черкашиної (27 жовтня 2021 р.), яка три десятиліття своєї творчої діяльності присвятила сумлінному служінню кропивницькій сцені.

Наразі митці зі своїми ляльковими героями продовжують радувати маленьких і дорослих театралів фантастичними казковими пригодами, тематичними виставами та веселими ігровими програмами.

Завтра, 31 жовтня, у театрі відбудеться показ повчальної історії «Вовченя з казкової торби» В.Гольцова (4+). А крім того, в останній вихідний місяця для юних іменинників буде організована розважальна програма з подарунками та вітаннями від казкового гостя – чарівного добрячка Лунтіка. Тож, хто бажає зарядитися позитивними емоціями, завітайте у неділю до театру ляльок. (Початок заходу – об 11.00 годині)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool