Органи прокуратури Кіровоградщини проводять цілеспрямовану роботу в сфері захисту інтересів громадян та держави з питань земельних відносин

Липень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1310 | Коментарі: 0

За підсумками минулого півріччя у сфері земельних відносин органами прокуратури області порушено 15 кримінальних справ, з них 11 - за фактами зловживань при використанні земель сільськогосподарського призначення. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Слідчими прокуратури спрямовано до суду 10 кримінальних справ, порушених за фактами вчинення злочинів при незаконній передачі земель у власність і користування.
Сума завданих збитків по закінчених у поточному році «земельних» кримінальних справах становить понад 4,5 млн. грн..
Завдяки прокурорському втручанню попереджено незаконне надання 1261 га земель.
Щодо виявлених порушень земельного законодавства, крім кримінально-карних, вживалися й інші заходи прокурорського реагування. Так, розглянуто й задоволено 93 приписів та подань. Задоволено 240 протестів. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 56 посадових осіб, з яких 45 – контролюючих органів.
Здійснюючи функцію представництва інтересів громадян та держави в суді, органи прокуратури області з початку року пред’явили позовів з питань земельних відносин на суму 14,6 млн. грн., з яких 14,5 млн. грн. – на захист інтересів держави. Судами задоволено позовів на суму 3,5 млн. грн.., з них набрали законної сили - на суму 2,4 млн. грн.
Міжрайпрокурори акцентують увагу на проведення перевірок та виявлення фактів самовільного використання (захоплення) суб’єктами господарювання земельних ділянок, які перебувають у власності територіальних громад чи громадян, масове їх засівання без укладання з їх власниками договорів оренди земельних ділянок та паїв.
Робота по нагляду за виконанням законодавства у сфері земельних відносин триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool