Одеські залізничники вдосконалюють заходи з попередження розкрадань обладнання

Листопад 19, 2013 | Новини | Переглядів: 935 | Коментарі: 0

Одеські залізничники вкрай стурбовані ситуацією, що склалася у господарстві сигналізації та зв’язку – за 10 місяців поточного року матеріальні збитки від розкрадань та пошкоджень обладнання сторонніми особами зросли майже удвічі до 350 тис. грн. у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомив перший заступник начальника служби сигналізації та зв’язку Одеської залізниці Андрій Вихрест у ході наради з підвищення ефективності роботи щодо розкриття випадків умисного пошкодження, , пристроїв сигналізації, централізації та зв’язку, виявлення осіб причетних до цих злочинів.
За 10 місяців поточного року зафіксовано 126 випадків розкрадань і пошкоджень засобів автоматики, телемеханіки та зв’язку, що на 35 випадків більше за аналогічний період минулого року. Найбільш криміногенними дільницями є Снігурівка – Апостолове, Долинська – Новополтавка, Одеса-Застава-1 – Одеса-Сортувальна, Обхідна – Жеребкове, Чорноморська – Берегова, Знам’янка – Долинська, Седнівка – Бобринець, станції Черкаси, Слобідка.
Серйозних матеріальних збитків господарство сигналізації та зв’язку Одеської залізниці зазначає через розукомплектування релейних шаф, колійних коробок та дросель-трансформаторів.
Проте працівники служби сигналізації та зв’язку розробили технічні заходи, які допоможуть попередити випадки розукомплектування та розкрадання приладів сигналізації, централізації та зв’язку. Зокрема на релейних та батарейних шафах встановили запірне обладнання зі спеціальними ключами та модернізовані курбельні заслонки на стрілочних електроприводах. На основі датчиків з виводом інформації на пульт чергового по станції та поїзного диспетчера впроваджено сигналізацію контролю відкриття дверей на 75 релейних приміщеннях і шафах. У 30 стрілочних електроприводах впроваджено схеми електричного контролю опускання курбельної заслонки. Встановлено 12 антивандальних приладів для захисту дросель-трансформаторів. Також 82 карликові та переїзні світлофори було обладнано захисними сітками.
По кожному з випадків розкрадання чи пошкодження обладнання оперативний персонал господарства у терміновому порядку інформує органи міліції.

*Довідка
Прилади, які обслуговують працівники господарства сигналізації та зв’язку, забезпечують безпеку руху поїздів. Несанкціоновані втручання сторонніми особами в роботу залізниці заважає нормальному функціонуванню технічних засобів. Усі випадки розкрадань і пошкоджень приладів сигналізації, централізації, блокування та зв’язку загрожуватиме безпеці руху поїздів, можуть створити аварійну ситуацію на залізниці, що загрожує схоронності вантажів та життям пасажирів. По кожному з зафіксованих випадків правопорушень повний пакет документів відносно викраденого чи пошкодженого майна залізниці передається до Управління міністерства внутрішніх справ України на Одеській залізниці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool