Одеська залізниця пишається працівниками, які гідно виконують свій професійний обов’язок

Квітень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

Нещодавно на адресу редакції галузевої газети Одеської залізниці надійшов лист-подяка від інваліда першої групи Оксани Качанової, що мешкає у місті Первомайськ Миколаївської області.

Пані Оксана висловлювала щиру подяку працівникам залізничного вокзалу Миколаїв, станції Первомайськ-на-Бузі та провідникам поїзда №27/28 "Київ-Севастополь". У листі автор дякує усім залізничникам, що зробили поїздку максимально комфортною та приємною. Це яскраве свідчення того, що робота залізничників направлена на створення безбар’єрного простору для осіб з обмеженими фізичними можливостями на залізниці є продуктивною.
До того ж із кожним роком пасажирський вокзал Миколаїв стає доступнішим для інвалідів. З 2008 року на Миколаївському вокзалі організовано роботу Групи з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями. Інвалідам та їх супроводжуючим з боку працівників залізниці надається практична допомога при посадці/висадці з вагонів, супроводженні територією вокзалу, доставці ручної поклажі тощо.
З 2010 року на пасажирському вокзалі Миколаїв облаштовано спеціальну кімнату відпочинку для інвалідів з туалетною кімнатою (пристосованою для обслуговування даної категорії пасажирів), кімнатою для приймання їжі та холом. При виконанні будівельних та ремонтних робіт були враховані вимоги щодо потреб людей з обмеженими фізичними можливостями (пандуси, пологі з’їзди, поручні, спеціальні прилади тощо).
Протягом останніх років пандусами з поручнями було обладнано вхід до будівлі вокзалу та в’їзд на 2 платформу.
На вокзалі цілодобово функціонують туалет для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату та медичний пункт, обладнаний інвалідними візками та іншими допоміжними засобами. Також обладнано кнопку виклику персоналу на висоті, зручній для користування інвалідів. У залі очікування підвищеного комфорту, який розташовано на першому поверсі вокзалу, виділені 16 місць для відпочинку інвалідів.
Інформаційні засоби (покажчики, піктограми, візуальні щити) спрощують перебування інвалідів на вокзалі. Для пасажирів з вадами зору проводиться дублювання необхідної візуальної інформації шрифтом Брайля: виготовлення та розміщення табличок по вокзалу Миколаїв у кількості 10 шт. заплановано на 2-3 квартал 2013 року.
Працівники залізниці, які обслуговують пасажирів, систематично беруть участь у технічних заняттях, де обговорюється порядок надання транспортних послуг і доступність об’єктів залізничного транспорту для осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Керівництво пасажирської служби Одеської залізниці пишається працівниками, які сумлінно виконують свої обов’язки та створюють комфортні умови для пасажирів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool