Одеса: Микола Луханін привітав ветеранів-залізничників із Днем Перемоги

Травень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 958 | Коментарі: 0

8 травня 2013 року в актовій залі Управління Одеської залізниці відбулися урочистості присвяченні святкуванню 68-ї річниці Дня Перемоги.

Начальник Одеської залізниці Микола Луханін підкреслив вагомий внесок залізничників рідної магістралі у перемогу над німецько-фашистськими загарбниками у дні Великої Вітчизняної війни: «З перших днів війни у районі бойових дій опинилась і Одеська залізниця. З працівників магістралі був сформований окремий батальйон, який нараховував 1200 бійців-залізничників, які увійшли у склад Приморської армії для героїчної оборони Одеси. На окупованій території Знам’янського, Шевченківського, Помічнянського, Христинівського вузлів активно діяли підпільні групи, що завдавали нищівних ударів ворогу. На початку 1945 року залізничники власними силами та коштами збудували ескадрилью бомбардувальників «Залізничник Одещини». Ця ескадрилья брала участь у визволенні території Східної Європи від фашистів. Сьогодні Одеська магістраль нараховує понад 3 тис. учасників Великої Вітчизняної війни та майже 750 учасників бойових дій. Ми щиро вдячні Вам дорогі ветерани за те, що відстояли право майбутніх поколінь жити у вільній країні, за щастя наших дітей та онуків!».
До теплих слів на адресу ветеранів-залізничників долучилися голова Ради ветеранів на Одеській залізниці Володимир Зелений та заступник голови Дорожнього комітету профспілки Ігор Соловйов.
З нагоди Дня Перемоги 56 ветеранів-залізничників отримали почесні нагороди від генерального директора Укрзалізниці та начальника Одеської залізниці. Завершив урочисті святковий концерт.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool