На Кіровоградщині за торгівлю у невстановлених місцях до відповідальності було притягнуто 85 порушників

Липень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 627 | Коментарі: 0

Про вжиття в області заходів з ліквідації місць стихійної торгівлі йшлося під час наради з питань забезпечення захисту прав споживачів в області під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Лобанової.

Про стан справ поінформував начальник відділу головного управління Національної поліції в області Олександр Компанієць.

Він відзначив, що від початку року в області до адміністративної відповідальності за торгівлю у невстановлених місцях було притягнуто 85 порушників, з них 25 порушників безпосередньо у місті Кропивницькому. За його словами лише у квітні – травні під час перевірок було виявлено 44 факти порушення правил торгівлі на ринках та торгівлі у невстановлених місцях.

Олександр Компанієць зауважив, що санкційні заходи не завжди виявляються ефективними - в більшості випадків порушники сплачують незначні штрафи від 17 до 119 гривень. Крім того, у зв’язку з відсутністю місць для зберігання предметів торгівлі, продукція як правило не вилучається, а під розписку залишається у порушників. Тож правоохоронець зазначив на необхідності створення спеціально обладнаних місць для тимчасового (на час розгляду справи у суді) зберігання вилучених у порушників предметів торгівлі, у тому числі, харчових продуктів.

Світлана Лобанова наголосила на необхідності ліквідації торгівлі на вулиці, адже продукти, що не пройшли відповідний санітарний контроль, є загрозою для життя та здоров’я людей. Вона звернулася до керівників територій, аби вони спільно з відповідними службами активізували на місцях роботу щодо виявлення недобросовісних продавців, а також вжили заходів для заборони несанкціонованої торгівлі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool