Новомиргородський район серед лідерів за обсягами виробництва промислової продукції у 2017 році.

Лютий 20, 2018 | Новини | Переглядів: 826 | Коментарі: 0

Про це перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко повідомив під час співбесіди з головою Новомиргородської райдержадміністрації Олександром Сенченком про результати економічного та соціального розвитку території у 2017-му та плани на 2018-й рік.

На сьогодні Новомиргородський район є територією, де ефективно працюють промислові підприємства. Як повідомив директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша, обсяг виробленої та реалізованої продукції у 2017 році склав більше 1 млрд. грн., що на 44%. більше, ніж було у 2016 році.

Територія також серед лідерів із впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереженя. Минулого року на заміну вікон, систем опалення та ремонт покрівель у закладах освіти, культури та охорони здоров’я було спрямовано 5,2 млн. грн. Разом з тим, посадовець вказав на недостатні кроки місцевої влади щодо розвитку альтернативної енергетики, зокрема, спорудження сонячних та мінігідроелектростанцій.

Стосовно інвестиційної діяльності, то станом на 1 жовтня 2017 року в економіку району було залучено відповідних коштів на суму 3,4 млн. доларів США.

В аграрному секторі району показники погіршилися. Значною мірою на таку ситуацію вплинули несприятливі погодні умови минулого року, а також той факт, що місцеві сільгоспвиробники традиційно віддають перевагу рослинництву. Як результат, у тваринницькій галузі району спостерігається спад поголів’я великої рогатої худоби.
Позитивну динаміку у галузі освіти відзначив начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський. Тут вже створено дві опорних школи. Наразі, поза мережею опорних шкіл залишається ще 15 навчальних закладів району.

У напрямку охоплення дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання район посів третє рейтингове місце в області.

У галузі культури пріоритетними напрямками залишаються розвиток зеленого туризму, оновлення бібліотечних фондів, а також збереження культурної спадщини, адже на цій території розташовано 83 історичні пам’ятки.

Серед позитивних моментів варто відзначити, що наприкінці минулого року у районі зафіксовано позитивну динаміку росту заробітної плати.
Сергій Коваленко визначив пріоритетним для керівника району питання фінансової самодостатності, адже доходи місцевих бюджетів із розрахунку на одну людину, у Новомиргородському районі залишаються одними з найнижчих на Кіровоградщині. Серед першочергових завдань для районної державної адміністрації – нарощення обсягів сільськогосподарського виробництва, розвиток малого підприємництва, зокрема, у сільській місцевості, створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітної плати.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool