Нові правила: що можна ловити

Грудень 28, 2022 | Новини | Переглядів: 1354 | Коментарі: 0

Для особистих потреб (без права реалізації) кожен рибалка може виловити на добу 3 кг риби та один трофей.  Раків – 30 шт.

Наразі знято обмеження на вилов деяких малоцінних та інвазивних видів водних біоресурсів (карликовий сом, ротань-головешка, сонячний окунь, рапана тощо) та дозволено вилов усіх водних біоресурсів, крім тих, що занесені до Червоної книги України, переліків регіонально рідкісних видів, що охороняються.

Визначено мінімально дозволені розміри. Мінімальний розмір лина має бути 20 см, ляща – 35, плітки – 18, судака – 42, щуки – 50, білого амура – 60, головені - 24, рибця – 20, коропа – 35, сома європейського – 80, товстолоба – 60, чехоні – 24, річкових раків – 11 см.

Прилов молоді дозволяється до 10 % маси в межах добової норми улову.

Розміри риб визначаються шляхом виміру довжини від вершини рила (при закритому роті) до початку середніх променів хвостового плавника. Раків - шляхом виміру довжини по спині від лінії, що поєднує середину очей, до краю середньої хвостової пластини. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool