НБУ оголошує конкурс!

Січень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 953 | Коментарі: 0

Національний банк України оголошує про проведення конкурсу "Краща монета року України" (далі – конкурс).

 

Конкурс проводиться з метою визначення рейтингової шкали пам’ятних монет, випущених в обіг Національним банком України, професійного рівня учасників як творчого, так і виробничого процесу, а також стимулювання та заохочення художників і скульпторів до пошуку креативних ідей, привернення уваги широких кіл громадськості до мистецтва пластики, здійснення пропаганди державотворчих ідей і цілей.

 

Конкурс проводиться в таких номінаціях:

краща монета року;

унікальне ідейне рішення;

найкраще художнє рішення.

 

Проведення конкурсу здійснюється у два етапи.

 

Перший етап конкурсу буде проведено з 21.01.2013 до 22.03.2013, на якому шляхом голосування визначатимуться три монети, які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації.

 

На першому етапі конкурсу беруться до розгляду всі пам’ятні та ювілейні монети України, які офіційно введені в обіг Національним банком України з 1 січня до 31 грудня 2012 року.

 

У голосуванні можуть брати участь усі бажаючі, які в установлені строки надішлють заповнену анкету для визначення кращої монети року на електронну адресу: moneta@bank.gov.ua або вкинуть її у спеціально облаштовану скриньку в територіальних управліннях Національного банку України, а також за допомогою інтерактивної анкети.

 

Асоціація нумізматів України організовує проведення голосування в своїх осередках і після закінчення терміну, визначеного для його проведення, здійснює підрахунок анкет та голосів у розрізі монет і надсилає офіційного листа з результатами голосування та анкети до Національного банку України.

 

На другому етапі члени комісії шляхом таємного голосування визначають переможця конкурсу в кожній номінації (серед авторів трьох обраних монет), результати якого голова комісії оголошує на її засіданні. До складу комісії включаються фахівці Національного банку України, представники Експертної ради з питань дизайну пам’ятних монет України, уповноважені представники Асоціації нумізматів України.

 

Інформація про результати другого етапу конкурсу розміщуватиметься на сторінках Офіційного інтернет-представництва Національного банку України та в засобах масової інформації.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool