На Міжнародних змаганнях «Школи безпеки» команда з Кіровоградщини посіла 5 місце (ФОТО)

Жовтень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1124 | Коментарі: 0

Команди юних рятувальників з усієї України, а також з Білорусії, Російської Федерації, Словаччини та Польщі боролися за перемогу у Міжнародному зборі-змаганні «Школа безпеки», що проводився на Волині.

Розпочалися змагання з параду команд-учасниць та урочистого їх представлення.
Кіровоградщину захищала команда юних рятувальників Тарасівського навчально-виховного комплексу Новгородківського району, яка стала переможцем обласних змагань.
Змагання «Школи безпеки» складаються з трьох дистанцій, поділених на декілька етапів. Діти змагалися у бойовому розгортанні, де у бойовому спорядженні мали відтворювати дії рятувальників під час боротьби з вогнем. Під час рятувальних робіт у зоні техногенної аварії учасники на швидкість одягають захисний костюм Л-1 та переносять постраждалого на ношах.
Для виконання завдань другої дистанції учасники, користуючись альпіністським обладнанням та навиками скелелазів, переправляють манекен постраждалого з висотної будівлі на землю. Також діти вчаться транспортувати постраждалого та надають першу медичну допомогу.
Додалася до спортивних дистанцій ще одна – рятувальні роботи на водній акваторії, якої не було у обласній програмі змагань. На цьому етапі діти мали надати допомогу потопаючому у басейні.
У конкурсній програмі діти презентували команду, прапор та емблему, виготовляли стіннівку та загалом закликали до дотримання здорового способу життя.
Під час виконання психологічних завдань кіровоградці виявилися першими, адже найкраще зуміли знайти вихід із скрутних ситуацій, змодельованих викладачами, та працювати в команді.
Звичайно, крім конкурсних завдань, організатори підготували для дітей і цікаву розважальну програму – діти відвідали краєзнавчий музей та замок Любарта, що є пам’яткою середньовіччя.
На згадку про непересічну подію в житті учнів з Новгородківського району залишилися фотографії, маса вражень та нових знайомств, але найбільше їх досягнення – Кубок за перше місце по технічним видам змагань та п’яте місце у загальнокомандному заліку. Адже треба бути справді згуртованою командою, щоб посісти таке високе місце серед 250 учасників з різних країн Європи. Ще одним призом для учасників команди Кіровоградської області стали путівки до «Артеку» як одній з найкращих команд збору-змагання.
 

На Міжнародних змаганнях «Школи безпеки» команда з Кіровоградщини посіла 5 місце (ФОТО)

На Міжнародних змаганнях «Школи безпеки» команда з Кіровоградщини посіла 5 місце (ФОТО)

Прес-служба ТУ МНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool