На Кіровоградщині змагались вальники лісу (ФОТО)

Липень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1378 | Коментарі: 0

В Бірках, що в Олександрівському районі, кращі лісоруби Кіровоградщини змагалися у своїй нелегкій та небезпечній професії.

Цей конкурс щорічно організовує Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства за підтримки обласного Товариства лісівників. Вже стало традиційним, що змагання звалювальників лісу відбуваються на Олександрівщині.
Після жеребкування та визначення порядку змагання конкурсантів, всіх присутніх привітала перший заступник начальника обласного управління та головний суддя конкурсу Наталія Ревенко. «Кіровоградщина – область малолісна. Тому наші ліси – по-особливому цінні. Наша основна робота полягає у збільшенні площі захисних лісів, а тому професія вальника набуває виняткового значення. Невміння правильно звалити необхідне дерево, розкряжувати його зводить нанівець роботу багатьох поколінь лісівників,» – наголосила вона. Наталія Олександрівна також додала, що змагання дозволяють демонструвати фахові вміння, а також підвищують рівень майстерності лісорубів.
Голова обласного Товариства лісівників Валентина Токарчук побажала учасникам професійного запалу та удачі, а директор Олександрівського лісгоспу Олександр Синявський привітав всіх на гостинній землі.
У змаганнях брали участь найкращі звалювальники лісогосподарських підприємств області, справжні майстри своєї справи: Олександр Горенчук представляв ДП «Голованівський лісгосп», Олександр Суярко – ДП «Долинський лісгосп», Іван Баклан – ДП «Олександрівський лісгосп», Євгеній Наумов – від ДП «Компаніївський лісгосп», Анатолій Курносов – від ДП «Оникіївський лісгосп», чотириразовий переможець обласного конкурсу Сергій Гаврілов представляв ДП «Онуфріївський лісгосп», Олександр Кузнєцов – ДП «Світловодський лісгосп», а Станіслав Олійник представляв ДП «Чорноліський лісгосп».
Свою фахову майстерність лісоруби демонстрували у п’яти конкурсах: валка дерева, обрізка сучків, розкряжування комбінованим різом, монтаж нового ланцюга та точне розкряжування. В усіх конкурсах члени суддівської команди оцінювали якість та виконання завдання.
Глядачі та представники лісгоспів, які приїхали підтримати «своїх», із запалом спостерігали за вмілими дужими звалювальниками, намагаючись встигнути роздивитись всі етапи яскравих та динамічних змагань.
Після завершення конкурсів, поки судді ретельно рахували бали та вносили їх на турнірну таблицю, гостей розважали пісні незмінного ведучого змагань Віктора Шевченка разом з синами. А представники мас-медіа тим часом змагалися у вмінні присвячувати лісові вірші та тренували всій окомір. Вже вкотре медійники довели, що вони вправні не тільки у своїй професії, а ще й можуть прийти на допомогу лісівникам. А тому і подарунки отримали лісові – саджанці самшиту, які будуть прикрашати подвір’я та нагадувати про конкурс вальників.
Поки тривали розваги, судді визначили переможця, яким вп’яте став досвідчений та умілий професіонал, справжній ас своєї справи Сергій Гаврілов. Він привезе до Онуфріївського лісгоспу кубок переможця, а також цінний приз – повітряний насос Stihl з рук начальника управління Івана Захарченка.
Другу сходинку на п’єдесталі зайняв Станіслав Олійник з ДП «Чорноліський лісгосп», який отримав електропилу Partner. А бронзову медаль та третє місце виборов дебютант цього року Іван Баклан, який представляв Олександрівський лісгосп. У подарунок він отримав захисний шолом фірми Stihl. Усі учасники також отримали куртки від організаторів та спеціальні призи від спонсорів конкурсу – фірми Huksvarna.
Вже цього року найкращий вальник Кіровоградщини демонструватиме свою майстерність на Всеукраїнських змаганнях. Бажаємо переможцю удачі та нехай фортуна веде до вершин!

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

На Кіровоградщині змагались вальники лісу (ФОТО)

На Кіровоградщині змагались вальники лісу (ФОТО)

На Кіровоградщині змагались вальники лісу (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool