На Кіровоградщині затримано злочинну групу за підозрою у скоєнні крадіжок автомобілів

Жовтень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

Працівники Управління карного розшуку та Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області затримали учасників організованої злочинної групи за підозрою у скоєнні низки крадіжок автомобілів на території Кіровоградської та сусідніх областей. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

У липні поточного року у Світловодському районі сталося два подібних за характером скоєння випадки незаконного заволодіння транспортними засобами працівників таксі з інших регіонів. До Світловодського міського відділу міліції звернувся 25-річний житель Дніпропетровської області та повідомив, що на території району невідомі особи із застосуванням фізичної сили викрали його автомобіль. Через кілька діб жертвою подібного злочину став і 34-річний житель Полтавської області. А наприкінці вересня таксист з Кіровограда, який погодився підвезти незнайомців до міста Знам’янки, теж позбувся автомобіля у аналогічний спосіб.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники УКР, ДАІ УМВС в області та Світловодського МВ УМВС в області встановили особи підозрюваних та затримали їх. До складу групи входило четверо осіб – жителів сусіднього регіону, віком 34, 38 та 47 років. Діяли зловмисники у всіх випадках за однією і тією ж схемою – пропонували таксистам за відповідну плату відвезти їх до іншого міста чи населеного пункту. По дорозі до місця призначення, погрожуючи водієві ножем, за допомогою мотузки чи клейкої стрічки молодики зв’язували потерпілого та залишали на узбіччі шляху. А самі на його авто зникали.
Як встановили згодом працівники міліції, викрадені автомобілі чоловіки збували своєму 35-річному земляку, який у подальшому розбирав їх на запчастини та продавав. Під час проведення обшуку за місцем проживання «скупника» оперативники виявили кілька чистин він автомобілів іноземного виробництва. При проведенні перевірки правоохоронці з’ясували, що авто даних марок було викрадено на території Київської та Чернігівської областей.
За цими фактами порушено кримінальні справи за ч. 2, 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо воно завдало великої матеріальної шкоди), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років з конфіскацією майна.
Наразі правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння подібних злочинів на території інших регіонів України та вживають заходів щодо встановлення місця знаходження викрадених автомобілів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool