На Кіровоградщині затримали вбивцю пенсіонерки

Лютий 19, 2018 | Новини | Переглядів: 926 | Коментарі: 0

Спочатку працівники поліції отримали повідомлення про зникнення особи. Ретельно оглянувши помешкання 79-річної жінки, поліцейський експерт на меблях виявив «замиті» сліди крові. 

У подальшому оперативники вирахували зловмисника, причетного до скоєння особливо тяжкого злочину. За вбивство, поєднане з розбійним нападом, чоловіку загрожує покарання – до 15 років, або довічне увезення.

Пригода сталася минулого тижня в одному з сіл Кіровоградського району. Племінниця потерпілої, яка наглядала за старенькою родичкою, раптово втратила з нею телефонний зв’язок, а двері оселі виявилися замкненими ззовні. Почекавши кілька днів, заявниця покликала на допомогу поліцейських.

Відчинивши двері хатини, де мешкала літня жінка та провівши огляд помешкання, працівники поліції помітили дещо порушену обстановку, однак більшість особистих речей потерпілої все ж лишалися на своїх місцях. Про те, що скоєно злочин стало зрозуміло лише тоді, як на місці ретельно попрацювали експерти. Ледве помітні, нашвидкуруч «замиті» краплини крові на стільці, свідчили про можливі насильницькі дії відносно старенької господині. Подальший напрямок руху вбивці бабусі вказав службовий пес. Взявши слід, вівчарка привела кінолога та оперативників на околицю села, де і було виявлено одяг потерпілої.

«До розкриття особливо тяжкого злочину, крім працівників Кіровоградського районного відділення поліції, негайно долучилися колеги з управління карного розшуку обласного апарату. В результаті доби напруженої роботи, поліцейським вдалося вийти на слід 36-річного місцевого жителя, раніше судимого за вбивство.
Цього разу, «звірячу розправу» над односельчанкою, з якою підозрюваний був знайомий від самого дитинства, зловмисник наважився вчинити через бажання розжитися за рахунок заощаджень бабусі.
Після скоєного, він виніс жертву з будинку та сховав за селом у чагарниках. За знайдені у потерпілої гроші наступного дня придбав на одному з авторинків легкове авто, яким і перевіз тіло ще далі, у лісосмугу між населеними пунктами. Там, на думку підозрюваного, жінку не повинні були знайти. Але зловмисник дуже помилився.
Оперативники вирахували його того ж дня, коли дізналися про скоєне вбивство. Спершу громадянин не зізнавався, що купив авто, згодом відмовився пояснювати звідки взяв на нього гроші. Та знайдені речові докази дали зрозуміти підозрюваному, що заперечувати свою причетність до скоєного не має жодного сенсу», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

За фактом умисного вбивства, поєднаного з розбійним нападом розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 187 ККУ. Особі оголошено про підозру. За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool