На Кіровоградщині застерегли мешканців с. Миколаївка

Квітень 12, 2017 | Новини | Переглядів: 976 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини впродовж усього року проводять роз’яснювальну роботу щодо правил пожежної безпеки.

Ця тема не втрачає актуальності і з настанням потепління – адже власники приватних домоволодінь починають прибирання на подвір’ях та присадибних ділянках.

При цьому більшість мешканців приватних господарств постійно спалюють суху траву та сміття. Наслідком такого прибирання може бути не лише задимлення по всій вулиці, а з ним – викид у повітря шкідливих речовин, а й пожежі господарчих споруд та житлових будинків.

11 квітня від такої необережності застерегли рятувальники жителів с. Миколаївка Кіровоградського району. Громадянам нагадали, що у вітряну погоду не варто взагалі розкладати багаття, тим більше – на невеликій відстані від будівель. Весна – не лише гаряча пора на городах, але й свята, які українці полюбляють відзначати на природі. Зважаючи на це, рятувальники просили не спалювати весь ліс чи посадку заради шашлику та не радили громадянам, відпочиваючи поблизу водойм, випробовувати температуру води – час для купання ще не настав. А вирушаючи на риболовлю, не слід нехтувати правилами особистої безпеки.

Також рятувальники зупинилися на тому, що під час весняно-польових робіт частішають випадки виявлення застарілих боєприпасів. У такій ситуації порадили не панікувати, повідомити про подію за номером «101», позначити місце знахідки та у жодному разі не переносити та не чіпати небезпечний предмет.

Фахівці пожежно-рятувальної служби роздали місцевим жителям застережні листівки та рекомендували відповідально поставитися до порад.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool