На Кіровоградщині зареєстрували близько 3 тисяч злочинів, пов`язаних з агресією рф

Липень 11, 2023 | Новини | Переглядів: 883 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині зареєстровано близько 3 тисяч злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України, половина з яких - за фактами порушення законів та звичаїв війни(ст. 438 КК України).

Кіровоградська обласна прокуратура у цьому процесі виконує координуючу роль. На підвищення ефективності розслідування, з ініціативи керівника обласної прокуратури Яна Стрелюка, створено робочу групу, яка покликана об’єднати зусилля правоохоронних органів, військової адміністрації, експертів щодо фіксації та розслідувань воєнних злочинів росіян. Сьогодні, 11 липня, відбулось її перше засідання.

Учасники заходу – а це провідні фахівці усіх служб та відомств, говорили про взаємодію на цьому пріоритетному напрямку, оперативний обмін інформацією з проблемних питань під час викриття та організації досудового слідства як власне воєнних злочинів, так і інших резонансних кримінальних правопорушень, які вчиняються в умовах воєнного стану. Саме ці напрацювання у подальшому стануть беззаперечною доказовою базою для міжнародних судів.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool