На Кіровоградщині запрацював ще один підрозділ МПО (ФОТО)

Липень 21, 2023 | Новини | Переглядів: 1011 | Коментарі: 0

Підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Новомиргородській громаді на Кіровоградщині

На Кіровоградщині запрацював ще один підрозділ МПО

На Кіровоградщині запрацював ще один підрозділ МПО

На Кіровоградщині запрацював ще один підрозділ МПО


Відповідно до чинного законодавства забезпечення належного рівня цивільного захисту населення і територій громад покладено на органи місцевого самоврядування, а тому створення та організація ефективного функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони – одне з ключових завдань керівників територіальних громад.

Місцеві пожежні команди (МПК) відіграватимуть значну роль у забезпеченні захисту територіальних громад від НС та НП, особливо у віддалених від Державних пожежно-рятувальних частин населених пунктах.
З огляду на це на Кіровоградщині здійснюється робота по модернізації вже існуючих МПК та створення нових добровільних пожежних формувань.
Ще один підрозділ місцевої пожежної охорони розпочав свою діяльність на території Новоукраїнського району на Кіровоградщині.
21 липня за участі першого заступника начальника Новоукраїнської РВА Максима Качури, міського голови Новомиргорода Ігоря Забажана, представника Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олени Циганок, представників Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області та Новоукраїнського РУ ГУ ДСНС в області відбулось урочисте відкриття підрозділу місцевої пожежної охорони в с. Коробчиному Новомиргородської територіальної громади Новоукраїнського району.
Відтепер на допомогу мешканцям (а це - понад півтори тисячі осіб) Коробчиного та ще шести населених пунктів територіальної громади у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної події разом з вогнеборцями Головного управління ДСНС України в Кіровоградській області зможуть прийти місцеві пожежні, які нестимуть службу у цілодобовому режимі. До офіційного відкриття працівники новоствореного підрозділу МПО пройшли необхідне навчання для проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж.
Варто додати, що відкриття підрозділу місцевої пожежної охорони  стало можливим завдяки тісній взаємодії керівництва Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області та органів місцевої й обласної влади.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool