На Кіровоградщині за один день потонули двоє дітей

Січень 25, 2024 | Новини | Переглядів: 993 | Коментарі: 0

Сьогодні, 25 січня, речниця Головного управління ДСНС у Кіровоградській області Оксана Мачак зустрілася з представниками місцевих ЗМІ у Пресцентрі обласної військової адміністрації.

Днями громадськість сколихнула новина про зникнення двох дітей у с. Олександрівка Петрівської громади Олександрійського району, яких востаннє бачили на річці Інгулець.

Потреба у деталізації обставин трагедії стала приводом для розмови з представниками медіа.

Зокрема Оксана Мачак зазначила, що на пошуки зниклих дітей було залучено водолазно-рятувальне відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС в області. Вранці 21 січня тіло хлопчика 2015 р.н. було вилучено з водойми. Пошуки іншої дитини наразі тривають.

Від минулих вихідних водолазами ДСНС обстежено підводну частину акваторії річки в межах населеного пункту та поза ним вниз за течією. Пошуки значно ускладнює те, що ріка вкрита кригою, а ще сила течії, майже нульова видимість на глибині, замулення дна водойми та безліч інших перешкод у вигляді залишків підводної рослинності, коренів великих дерев, що ростуть вздовж берега, уламків затоплених сторонніх предметів тощо.

На завершення розмови речниця Служби порятунку зазначила, що особовий склад Головного управління ДСНС та підпорядкованих підрозділів області разом з правоохоронцями проводять роз’яснювальну роботу біля водойм, де найчастіше збираються шанувальники зимової риболовлі, а також усі охочі долучитися до зимових розваг на ковзанках. У своєму зверненні до громадськості Оксана Мачак нагадала правила поведінки на льоду, закликала батьків неповнолітніх громадян пильнувати своїх дітей та не відкладати на потім важливої розмови з ними про безпеку.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool