На Кіровоградщині вже другий день рекордна кількість щеплень

Липень 23, 2021 | Новини | Переглядів: 1627 | Коментарі: 0

Усього з початку кампанії з вакцинації на Кіровоградщині проведено 91910 щеплень.

З них отримали першу дозу – 58718 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 33192. Це медики, освітяни, військові, соцпрацівники, літні люди та інші українці, які є відповідальними й власним прикладом показали, що необхідно вакцинуватись. Зауважив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко під час спільного брифінгу Кіровоградської ОДА та Кропивницької міської ради, сьогодні 23 липня.

«Кіровоградщина постійно нарощує темпи вакцинації. Протягом минулої доби нашими медичними працівниками було виконано 3212 щеплень. Це центри масової вакцинації, пункти щеплень та мобільні бригади області . Наприклад: у центрі масової вакцинації м.Кропивницького зроблено 279 щеплень (234-Пфайзером та 45-Модерною), у м. Голованівськ – 36 Пфайзером, у м. Знам’янка – 27 Короноваком, в м. Бобринець – 6 Пфайзером та у Малій Висці - 24 Пфайзером», - розповів Олег Рибальченко.

Він додав, що наразі доступні 4 вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Спайквакс вілModerna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до організму. Наприклад, відповідно до попередньої публікації досліджень від управління охорони здоров’я Великої Британії, деякі вакцини мають ефективність понад 90% у запобіганні госпіталізації для штаму “Дельта”.

Небезпечний штам “Дельта” загрожує українцям. Європою вже шириться штам коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який спричиняє складніший перебіг COVID-19. Країни ЄС починають посилювати карантинні норми та вводити нові обмеження.

Нагадаємо, у зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди 60+, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, працівники державних органів. Вони мають вакцинуватись позачергово, тому ми наполегливо рекомендуємо цим групам захиститись від COVID-19 якомога швидше. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool