На Кіровоградщині викрито незаконні схеми заволодіння родовищами рідкісних корисних копалин

Жовтень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1173 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірку законності надання земель, під якими розміщено Пушківське родовище хромових руд, запаси якого за інформацією Держгеоінформ України складають 2,2 млн. т., вартістю десятки мільйонів гривень та виявлено грубі порушення Закону.

Як встановлено прокуратурою, Головним управлінням Держземагенства у Кіровоградській області у 2013 році 11 жителям Донецької області незаконно надано у приватну власність земельні ділянки на території Пушківської сільської ради Голованівського району для ведення особистого селянського господарства загальною площею 22 га, під якими знаходиться вказане родовище корисних копалин.

При цьому, фактичною метою отримання зазначених земель мешканцями Донеччини було їх подальше відчуження приватному підприємству, яке в свою чергу має намір видобувати хромові руди.

За втручання прокуратури підприємству не вдалося реалізувати злочинну схему набуття права власності на землі, під якими розвідано Пушківське родовище рідкісних корисних копалин, що за Конституцією є власністю народу України.

На даний час, прокуратурою у судовому порядку визнається недійсність наказів Головного управління Держземагенства в області та повернення вказаних земель у державну власність.

Довідково:

Хромові руди є нетрадиційними та рідкісними для України корисними копалинами, використовуються для виплавки нержавіючих сталей та сплавів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool