На Кіровоградщині відбулося відпрацювання Олександрівського району. (ФОТО)

Квітень 12, 2019 | Новини | Переглядів: 1844 | Коментарі: 0

12 квітня у рамках Комплексної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб проведено відповідне відпрацювання Олександрівського району.

Зокрема відбулась нарада членів комісії за участю представників Олександрівської райдержадміністрації згідно з регламентом, перевірено діяльність структурних підрозділів районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Крім того, без попередження об 11:08 було оголошено ввідну про виявлення спалаху африканської чуми свиней у господарстві ПП «Ярема» в смт Олександрівці (вражено 10 свиней).

Після отримання повідомлення на місце події негайно було направлено 2 одиниці техніки 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Олександрівки та здійснено оповіщення спеціалізованих сил на засобів цивільного захисту районної ланки.
Терміново була скликана державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Олександрійській районній державній адміністрації і прийнято рішення про здійснення комплексу заходів щодо організації робіт з ліквідації спалаху захворювання на африканську чуму свиней на території господарства та недопущення розповсюдження АЧС.

Відповідно до рішення комісії було проведено наступні заходи: оголошено смт Олександрівку неблагополучним пунктом та встановлено карантин по африканській чумі свиней із визначеним радіусом зон захисту і нагляду. Здійснено локалізацію вогнища інфекції, обстежено епізоотичне вогнище, проведено аналіз епізоотичної ситуації, розроблено план заходів з ліквідації хвороби; забезпечено неблагополучну зону дезінфекційною технікою, засобами для ліквідації осередку інфекції, засобами індивідуального захисту осіб, що працюють у спалаху хвороби, здійснено оборювання прилеглих меж до населеного пункту ґрунтових доріг. Крім того, було оголошено заборону переміщення, торгівлі живими свинями чи продуктами з них, проведення виставок, ярмарків, базарів тощо.

По закінченню навчань та підготовки відповідних висновків до оперативного чергового пункту управління голови обласної державної адміністрації було доведено сигнал про переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області у режим функціонування в умовах мирного часу та відбій навчань.

Висновки щодо рівня професійності дій сил та засобів цивільного захисту, що були залучені на навчання, будуть зроблені комісією після детального аналізу усіх етапів навчань.

Прес-служба У ДСНС в області

Кіровоградщині

Кіровоградщині

Кіровоградщині


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool