На Кіровоградщині відбулося тренування з гасіння великих лісових пожеж

Серпень 18, 2021 | Новини | Переглядів: 1314 | Коментарі: 0

17 серпня під керівництвом заступника голови ОДА Сергія Шеремета відбулось командно-штабне тренування з керівним складом територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області, що залучається до гасіння пожеж в екосистемах.

Мета тренування: відпрацювання порядку дій органів управління під час організації заходів щодо гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

У командно-штабному тренуванні взяли участь голови районних державних адміністрацій, міські, селищні та сільські голови; ГУ ДСНС України у Кіровоградській області та підпорядковані пожежно-рятувальні підрозділи області; ГУ Національної поліції у Кіровоградській області: обласне управління лісового та мисливського господарства та підпорядковані лісогосподарські підприємства; департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації; департамент екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації; управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації; державна екологічна інспекція у Кіровоградській області.

Головне управління представили начальник ГУ ДСНС у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк та заступник начальника Головного управління полковник служби цивільного захисту Максим Крутінь.

Тренування відбулось у два етапи: перший етап проходив в залі засідань Кіровоградської облдержадміністрації, районні органи місцевої влади та самоврядування – у режимі онлайн на місцях дислокації. Зокрема були опрацьовані питання щодо організації управління під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею, а саме: функції місцевих органів влади та місцевого самоврядування щодозахисту екосистем від пожеж, завдання оперативного штабу та керівника гасіння пожеж, дій органів управління та сил у разі загрози поширення лісових пожеж на населені пункти тощо.

тренування з гасіння великих лісових пожеж

Згодом відбувся другий етап тренування, під час якого було відпрацьовано дії органів влади та місцевого самоврядування, пожежно-рятувальних підрозділів, Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства під час гасіння лісової пожежі, проведення оповіщення та евакуації населення на території Олександрівської селищної ради (с. Бірки).

Після здійснення усіх необхідних заходів з ліквідації умовної лісової пожежі було оголошено завершення навчання і проведено розбір дій залучених сил та засобів.

Прес-служба ГУ ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool