На Кіровоградщині в перспективі процес призначення пенсій займатиме 20 хвилин

Грудень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1032 | Коментарі: 0

На цьому наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Сімонян під час щопонеділкової апаратної наради в облдержадміністрації.

Аналізуючи пріоритетні напрямки Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, Наталія Сімонян зазначила, що документом визначено чіткі кроки щодо підвищення ефективності роботи Фонду по всіх напрямках

- Передбачається значно скоротити час для надання послуг за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій, - відзначила вона. - Якщо зараз процес призначення пенсій триває до 10 днів, то незабаром він буде займати 15-20 хв.
Також запроваджується можливість отримання практично всіх послуг дистанційно через веб-портал Пенсійного фонду, оновлена версія якого запрацювала уже у листопаді цього року. Таким чином, подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії можна буде фактично не виходячи з дому.

Щодо пенсійного забезпечення, Наталія Сімонян, повідомила, що за 11 місяців поточного року призначено 8,6 тисяч пенсій, проведено 18,6 тис. перерахунків, в тому числі 8,6 тис. перерахунків - за заявами працюючих пенсіонерів.

У зв’язку із зміною розміру прожиткового мінімуму 1 травня та 1 грудня було проведено перерахунки пенсій. Зокрема, у грудні підлягали перерахунку 254 тисячі пенсійних справ, а середній розмір підвищення склав – 112 грн.
- Порівняно з початком року середній розмір пенсій збільшився на 9% і становить 1684 грн., - підкреслила Наталія Сімонян.

джерело

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool