На Кіровоградщині триває вакцинація від грипу

Листопад 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1089 | Коментарі: 0

Вакцинація – надійний спосіб убезпечити себе та своїх рідних від грипу. Як вже повідомлялось, наприкінці грудня – на початку січня можливий сплеск захворюваності на грип. Тож зараз саме той час, щоб провести вакцинацію – найнадійніший спосіб захисту від грипу. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили в  Управлінні у справах преси та інформації Кіровоградської ОДА.


Фахівці управління охорони здоров'я облдержадміністрації детально розповіли де і яким чином можна зробити відповідне щеплення.
Для того щоб захистити себе, слід звернутися до поліклініки за місцем проживання та пройти огляд у дільничного терапевта. Якщо не буде протипоказань, терапевт зробить запис у формі 025. З цим документом необхідно підійти в поліклінічну аптеку і придбати вакцину "Ваксигрип". Її вартість – 76 грн. Після цього вирушайте в профкабінет. Туди ж підійде медсестра з вакциною в сумці-холодильнику і зробить щеплення.
Якщо ви хочете зробити щеплення дитині, зверніться до центральної дитячої поліклініки (м. Кіровоград) або центральної районної лікарні. Дільничний педіатр проведе огляд. За відсутності протипоказань ви отримаєте на руки ту ж форму 025. З нею відправляйтеся в аптеку при поліклініці і придбайте вакцину "Інфлувак", яку призначають дітям з 6-місячного віку. Її вартість – 95 гривень. Потім разом з дитиною йдете у профкабінет. Медсестра забере в аптеці вашу вакцину, принесе до маніпуляційної і зробить вашій дитині щеплення.
Якщо дитина стоїть на обліку в амбулаторії за місцем проживання, слід відвідати дільничного педіатра, отримати в нього форму 025. Після цього відправитись до центральної дитячої поліклініки, там купити зазначену вакцину, і в профкабінеті вашій дитині зроблять щеплення.

За матеріалами газети "Народне слово"
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool