На Кіровоградщині спіймали бандитів

Березень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

Двоє з підозрюваних лише наприкінці минулого року повернулися з місць позбавлення волі, де відбували покарання за розбої, виготовлення та реалізацію наркотичних засобів. Цього разу на рахунку зловмисників більше 20 епізодів злочинної діяльності, серед яких угони легкових автомобілів і сільськогосподарської техніки, квартирні крадіжки, розбійні напади та грабежі.

За такі дії тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.
«Оперативникам вдалося вийти на слід учасників банди та затримати їх у той момент, коли зарозумілі зловмисники збиралися скоїти напад на керівника одного з фермерських господарств. У крадених автомобілях, на яких рухалися підозрювані, поліцейські виявили: господарські рукавички, дерев’яні битки, маски на обличчя з прорізами для очей, електрошокер та предмет, схожий на пістолет іноземного виробництва. Поряд з ними в багажнику знаходилися й інші речові докази: телевізор, монітор та системний блок. На території садиби родичів одного з підозрюваних, працівники карного розшуку знайшли сільгосптехніку, раніше викрадену з підприємства в одному з сіл Кіровоградського району», - розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

А розпочалися «пригоди» кримінальників одразу після їх звільнення з в’язниці. Кожен з чоловіків винайняв собі помешкання в Олександрійському районі, однак затримуватися там надовго з самого початку не збиралися.
Залишивши родини, підозрювані вирушили до Черкаської області, де скоїли крадіжку легкового автомобіля. Господар приватного домоволодіння, що мав гараж у дворі, необачно лишив ключі від транспортного засобу у замку запалення. Викотивши машину, злодюжки за кілька метрів завели двигун, і вже дуже скоро мчали польовими дорогами до нового дому. Продавати «Ланос» зловмисники навіть і не збиралися. Натомість вирішили, що саме за допомогою машини, добре орієнтуючись в місцевості, зможуть реалізувати себе як справжні «нальотчики» не лише на території Кіровоградщини, а й сусідніх регіонів.

Згодом до краденого легковика додалося ще два… Жителі Кіровоградської та Дніпропетровської області за тиждень позбулися автомобілів ВАЗ і Міцубісі. З того часу жоден зі зловмисників додому більше не повертався. Транспорт став для них не лише засобом пересування, а й місцем «тимчасової» прописки.

Подорожуючи областями, зловмисники рухалися виключно у нічний час та лише польовими шляхами. Змінюючи один населений пункт на інший, вони вривалися в домівки незнайомих їм людей, погрожували, відбирали побутову техніку, обкрадали квартири, забираючи гроші, золоті прикраси та інше цінне майно.

Однак нападами на приватні оселі громадян чоловіки не обмежилися. В Олександрівському районі вони напали на охоронця сільгосппідприємства, забрали міндобрива та посівні матеріали. В одному з сіл Кіровоградського району викрали з території господарства сільгосптехніку.

Пригоди зловмисників закінчилися так само «різко», як і почалися. Зупинений автомобіль, вилучені речові докази та кайданки, і у підсумку – очевидний тюремний строк.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч. 4 ст. 296 «Хуліганство», ч. 3 ст. 187 «Розбій» та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За вчинене особам загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool