На Кіровоградщині розшукали п’ятьох неповнолітніх «мандрівників»

Лютий 17, 2017 | Новини | Переглядів: 939 | Коментарі: 0

Минулих вихідних у Кропивницькому до поліції надійшли повідомлення про зникнення трьох підлітків із соціального закладу та ще одного хлопчика – з місця проживання.

Подібне звернення отримали правоохоронці і в Знам’янському районі. Поліцейським упродовж доби вдалося встановити місцезнаходження юних «втікачів».

11 лютого опівночі до Кропивницького відділу надійшло повідомлення від працівника закладу соціального захисту про те, що установу залишили троє неповнолітніх: хлопчики – 9 і 11 років та 13-річна дівчинка.
На місце пригоди прибуло керівництво відділу поліції, а також слідчо-оперативна група, наряд групи реагування патрульної поліції. До пошуку дітей задіяли кінологів зі службовими собаками. Завдяки вжитим заходам близько 1-ї години ночі неповнолітніх розшукали на виїзді з міста.

Як з’ясувалося, дівчинка запросила товаришів до себе додому у Добровеличківський район, куди вони і планували дістатись пішки.
У подальшому «мандрівників» поліцейські повернули назад до закладу.
Буквально через 20 хвилин після цієї історії до Кропивницького відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про зникнення дитини. Місцева жителька розповіла, що її 13-річний син близько 18.00 пішов із дому та досі не повернувся.

Поліцейські негайно взялися за пошуки хлопчика. Першочергово було з’ясовано, що раніше місце мешкання він самовільно не залишав. Правоохоронці відпрацювали зв’язки неповнолітнього, опитали сусідів, розпочали перевірку торгівельних і розважальних закладів та місць масового скупчення молоді.

Врешті працівники поліції встановили місцезнаходження зниклого. Близько 22.00 підліток прийшов до свого дідуся. Під час бесіди хлопчик пояснив, що просто довго гуляв, а потім побоявся пізно повертатися додому. Неповнолітнього поліцейські передали батькам.

Цього ж дня, але вранці до Знам’янського відділу поліції звернулася жителька одного з сіл та повідомила, що додому не повернувся її прийомний 14-річний син, який перебуває на обліку в Кіровоградській обласній психіатричній лікарні.
На пошуки хлопчика одразу ж було орієнтовано особовий склад місцевої поліції та працівників залізничних станцій.
Вже за декілька годин поліцейські розшукали підлітка вдома у рідної матері в Кропивницькому. У ході спілкування хлопчик пояснив, що не має бажання перебувати у новій родині, у зв’язку із непорозуміннями з батьками.

Оскільки раніше неповнолітній неодноразово залишав місце проживання, за що названа мати була притягнена до адміністративної відповідальності, а рідну матір хлопчика позбавлено батьківських прав, у даний час його поміщено до «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей».

За матеріалами відділу управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool