На Кіровоградщині постраждалі від домашнього насильства можуть отримати правову допомогу

Лютий 05, 2021 | Новини | Переглядів: 703 | Коментарі: 0

Об’єднання зусиль державних інституцій у напрямку протидії та попередження домашнього насильства стало метою робочої зустрічі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області та новоствореним сектором протидії домашньому насильству.

«Для швидкого, доступного та оперативного реагування на випадки вчинення насильства дуже важлива спільна, налагоджена робота всіх державних установ», – підкреслив Леонід Кропліс, очільник центру.

Відповідно до пункту 13 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, мають право на всі види правових послуг, зокрема:
захист;

здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
складення документів процесуального характеру.

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечують надання безоплатної правової допомоги за зверненням постраждалої особи або її законного представника.

«У межах правопросвітницької діяльності, фахівці центрів безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини активно проводять заходи, спрямовані на розповсюдження інформації щодо протидії насильству. Не мовчіть про насильство. Звертайтесь за правовою допомогою до центрів або за номером єдиного контакт-центру 0800213103», – повідомила Ольга Салоїд, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області знаходиться за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool