На Кіровоградщині посилюється ризик виникнення надзвичайних подій

Листопад 14, 2018 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

14 листопада відбулось чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Коваленка.

Управління ДСНС в області представив заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін.

Під час засідання були розглянуті два питання сфери діяльності Управління ДСНС в області, а саме: «Про попередження нещасних випадків на водних об'єктах області» та «Про хід створення, утримання та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони і добровільних пожежних дружин (команд) на об'єктах різної форми власності та у межах адміністративно-територіальних одиниць на території області».

Так, щодо ситуації із загибеллю людей на водних об’єктах області, Василь Штогрін поінформував присутніх про заходи, здійснені у напрямку запобігання нещасним випадкам на воді Управлінням ДСНС в області та місцевими органами виконавчої влади. Поряд з цим він зазначив, що з наближенням зимового періоду посилюється ризик виникнення надзвичайних подій на тонкій кризі та вніс пропозицію активізувати роз’яснювальну роботу з усіма категоріями населення на відповідних територіях, щодо попередження можливих надзвичайних подій та запобіганню нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах протягом зимового періоду.

Крім того, Василь Штогрін доповів про стан створення сільськими, селищними радами та об’єднаними територіальними громадами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення пожежної охорони місцевих населених пунктів. Наразі в області створено та забезпечено функціонування 84 таких підрозділів, а необхідно загалом за розрахунками – 99. Проте зазначена кількість буде коригуватись залежно від ходу утворення об’єднаних територіальних громад. Наразі проводиться робота щодо створення зазначених підрозділів на території Великоандрусівської, Дмитрівської, Первозванівської та Соколівської громад.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool