На Кіровоградщині для школярів відкрили два класи безпеки (ФОТО)

Травень 09, 2023 | Новини | Переглядів: 1124 | Коментарі: 0

Минулого тижня працівники Служби порятунку завітали на відкриття Класів безпеки у двох навчальних закладах області: до професійно-технічного училища у м. Знам’янка Кропивницького району та ліцею «Універсум» м. Помічна, що у Новоукраїнському районі.

На Кіровоградщині для школярів відкрили два класи безпеки

На Кіровоградщині для школярів відкрили два класи безпеки

На Кіровоградщині для школярів відкрили два класи безпеки


Обидва освітні заклади ретельно готувалися до такої знаменної події та дуже сподівалися встигнути відкритися ще цього навчального року.

У професійно-технічному училищі, де готують майбутніх залізничників, до створення кабінету безпеки підійшли з урахуванням професійного спрямування закладу. Кожну з чотирьох локацій навчального простору нового кабінету наповнено матеріалами, що допомагатимуть учням опановувати науку безпеки, в тому числі, на залізничному транспорті та об’єктах залізничної інфраструктури.
Перше заняття у новому класі рятувальники розпочали з протипожежного захисту.

Під час гри «Гаряча капуста», коли учасники мали швидко та впевнено відповідати на питання, учні пригадували вже відомі факти та навчалися новому.

Від фахівця піротехнічного відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення діти дізналися про сучасні боєприпаси, їх види, характеристики, а головне – засвоїли чіткий порядок дій у разі знаходження вибухонебезпечних предметів. Адже важливо не розгубитися та правильно діяти при зустрічі з небезпечною знахідкою. І це, без перебільшення, може врятувати життя.

Психолог Служби порятунку навчала учасників заходу правилам надання першої психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях. У супроводі фахівця учні опановували нові для них техніки з легкістю, адже, як наголосила психологиня, першу психологічну допомогу постраждалим здані надавати особи, що не мають спеціальної освіти.

Помічнянський ліцеїсти днями також вперше ступили на поріг нового класу, де опановуватимуть в подальшому безпекові постулати та набуватимуть життєво важливих навичок. Новому викладачеві дуже легко вдалося знайти контакт з аудиторією та зосередити увагу слухачів на питаннях пожежної і мінної безпеки. Найбільше вражень, звісно ж, викликала практична частина заняття, коли усіх бажаючих із задоволенням приймали до лав рятувальників. А після традиційного конкурсу бойовок учасники заходу отримали корисні та пізнавальні подарунки від Дитячого фонду ООН UNICEF.

Так за участі надзвичайників школярі та майбутні залізничники поринули у навчальний безпековий простір та озброїлися міцними знаннями проти небезпек.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool