На Кіровоградщині 21 центр первинної медико-санітарної допомоги перейшов на нову систему господарювання

Грудень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 600 | Коментарі: 0

В області якісно провели тендери на закупівлю автомобілів для сільських лікарських амбулаторій – днями 12 нових санітарних машин доставлені до обласного центру. 

Таким чином, Благовіщенський, Гайворонський, Голованівський, Новоукраїнський, Світловодський, Устинівський, Онуфріївський, Компаніївський райони отримають по 1 автомобілю, оскільки будують по 1 амбулаторії, а Знам'янський і Кропивницький райони – по 2 автомобілі.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щотижневій апаратній нараді голови ОДА. Посадовець зауважив, що цей транспорт розпочне обслуговувати жителів територій після завершення будівництва і введення в експлуатацію відповідних амбулаторій.

Перший заступник голови ОДА також поінформував, що із 27 центрів первинної медико-санітарної допомоги Кіровоградщини, 21 уже практично перейшов на нову систему господарювання – залишилося підписати договори з Національною службою здоров'я України. Документи Голованівського, Бобринецького, Устинівського, Олександрівського районів та міста Світловодськ перебувають на перевірці або доопрацьовуються, Знам'янський район не надав відповідних документів.

Стосовно перетворення закладів охорони здоров'я другого рівня в некомерційні комунальні підприємства посадовець зауважив, що до кінця року є можливість здійснити відповідні перетворення за спрощеною процедурою. Заклади первинки і третього рівня вже перетворені на некомерційні підприємства.

Сергій Коваленко також звернув увагу на необхідність у деяких районах покращити роботу стосовно укладання декларацій лікарів з пацієнтами, оскільки від цього залежить розмір зарплати медичних фахівців. На сьогодні, лікарі, які підписали декларації з необхідною кількістю пацієнтів, отримують удвічі вищу зарплату, ніж інші.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool