Мисливці за металобрухтом наштовхнулися на арсенал часів Другої Світової

Травень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 2000 | Коментарі: 1

Днями жителі сіл Кіровоградщини допомогли знайти більше сімдесяти боєприпасів часів Другої Світової війни. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

10 травня двоє підлітків з Шарівки Олександрійського району відійшли на два кілометри від свого села, шукаючи металобрухт. У лісосмузі, що оточує поля вони наштовхнулися на іржаві предмети. Що це були боєприпаси вони здогадалися одразу, тому побігли додому. Мати одразу зателефонувала до міліції, а вже потім на місце події виїхали сапери рятувальної служби. Після ретельного обстеження території вони знайшли 30 мінометних мін та один артилерійський снаряд.

В Андріївці цього ж району на слід застарілих боєприпасів теж натрапив шукач металобрухту. Неподалік села у ямі, між дерев чоловік побачив боєприпаси і звернувся за номером «101». Як розповідають фахівці, у яму боєприпаси хтось склав і приховав це, щоб не завдавати собі зайвого клопоту. Вже на місці спеціалісти з розмінування вилучили 35 артилерійських снарядів калібру 105 мм та 9 мінометних мін калібру 120 та 82 мм.

Для знищення всі боєприпаси сапери вивезли на кар’єр біля села Головківки Олександрійського району. Фахівці зазначають, що з часом вибухові властивості цієї зброї не зникають, а лише посилюються. Вибух може статися як від термічного впливу, так і від дотику чи переміщення. Тому чіпати ці предмети у жодному разі не варто. Одразу телефонуйте за номером «101» та чекайте прибуття працівників МНС на безпечній відстані від знахідки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool