Мандрівну виставку картин відкрили у Кропивницькому (ВІДЕО)

Грудень 15, 2023 | Новини | Переглядів: 627 | Коментарі: 0

Сьогодні в Музеї мистецтв  відкрили мандрівну виставку картин у стилі квілтінг «Міста Герої».

Авторкою та координаторкою проєкту є киянка Тетяна Олійник за підтримки Асоціації майстрів клаптикового шиття України.
За задумом організаторів головними героями проєкту виступили наші рідні українські міста і великі і маленькі, ті, хто ставали справжніми фортецями та форпостами супротиву та ті, хто прийняв на себе велику місію по збереженню людських та економічних ресурсів. Це все наші міста – герої, міста, які ми обов’язково відбудуємо та зробимо ще гарнішими та привабливішими для гостей з усього світу.

Квілтінг – вид мистецтва з художнього зшивання та вистьобування дрібних шматочків тканини, поєднаний з вишивкою та іншими видами рукоділля.

До проєкту долучилося 26 майстринь з різних міст України. На творах представлений фрагмент мозаїки з льодового палацу в Сєвєродонецьку, який знищили вороги. В роботі про український Енергодар є фото на тканині зі справжніх подій, коли люди не пускали окупантів на станцію. Також є точна копія вітражів київського фунікулера, кримські серпантини, маріупольський порт, воронцовська колонада та, навіть, наш кропивницький театр Корифеїв.

Ірина Лягул


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool