Лист від Вільшанської РДА

Вересень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1831 | Коментарі: 1

У зв'язку з численними матеріалами в Інтернет-виданнях про призупинення діяльності Котовської та Осичківської загальноосвітніх шкіл І-І-ІІ ступенів та роль органів прокуратури в даному питанні Вільшанська районна державна адміністрація змушена надати наступні роз'яснення.

На виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду, якою задоволено позов прокурора Вільшанського району, скасовано розпорядження голови Вільшанської районної державної адміністрації від 08 червня 2011 року № 204-р, яким призупинено діяльність вищезазначених шкіл на 2011/2012 навчальний рік.
Разом з тим, перевірками, проведеними відділом освіти РДА, встановлено, що батьки учнів Котовської ЗОШ І-ІІ ступенів до 1 вересня 2011 р. забрали документи та подали їх до Сухоташлицької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Станом на 1 вересня до школи не з’явився жоден учень.
В Осичківській ЗОШ І-ІІ ступенів з 1 вересня 2011 р. приступили до навчання 13 учнів 1-5 класів. В подальшому батьки учнів забрали документи та перевели дітей до Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Станом на 10 вересня в школі не залишилося жодного учня.
У зв’язку з тим, що заняття в Котовській та Осичківській ЗОШ І-ІІ ступенів не проводяться з причини відсутності дітей, розпорядженням голови Вільшанської районної державної адміністрації від 13 вересня 2011 р. № 370-р на термін 2011/2012 навчального року функціонування цих шкіл тимчасово призупинено, питання поновлення їх діяльності буде вирішене після аналізу контингенту учнів на 2012/2013 навчальний рік. При цьому право дітей на освіту не порушувалось. Всі учні пройшли процедуру переведення до інших шкіл. Організовано підвіз учнів шкільними автобусами до загальноосвітніх закладів за вибором батьків, зокрема, до Сухоташлицької та Вільшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відповідно.
Для збереження шкільних приміщень та майна організовано їх охорону.
До основних засад законності відноситься взаємозв’язок законності і доцільності, тому не зрозуміло яким саме чином районна державна адміністрація порушила, а органи прокуратури захистили, права дітей на отримання освіти у вищезазначених школах.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool