Лікарі, які приймають без направлення

Жовтень 19, 2023 | Новини | Переглядів: 459 | Коментарі: 0

Існує поширений міф, що звернутися до будь-якого лікаря можна тільки маючи відповідне направлення. Але це – міф.

Про це повідомляють в Міністерстві охорони здоров'я України.

За електронним направленням від лікаря первинної ланки можна отримати безоплатну планову консультацію у вузькопрофільних спеціалістів, послуги з реабілітації, пройти обстеження чи аналізи тощо.
Проте є лікарі, до яких можна звернутися без направлення напряму, і цей візит буде оплачений коштом Національної служби здоров’я України. Без направлення можна звернутися до:
 акушера-гінеколога;
 психіатра;
 нарколога;
 стоматолога;
 фтизіатра;
 лікаря, у якого пацієнт із хронічним захворюванням перебуває під наглядом.

 Якщо вам відмовляють у прийомі й вимагають електронне направлення, зверніться за роз’ясненням до керівника медичного закладу.

Крім того, ви завжди можете зателефонувати до контакт-центру НСЗУ Національна служба здоров'я України за номером 16-77, щоби дізнатися про свої права та уточнити, як діяти у випадку їх порушення. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool