Кропивницький: у гіпермаркеті «Епіцентр» відбулися тактичні навчання

Грудень 11, 2018 | Новини | Переглядів: 555 | Коментарі: 0

11 грудня особовий склад 1-го Державного пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС у Кіровоградській області відпрацював тактичні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у гіпермаркеті «Епіцентр».

Перший етап навчань передбачав ознайомлення із оперативно-тактичною характеристикою гіпермаркету, визначення особливостей ведення оперативних дій, способів та методів ліквідації надзвичайних ситуацій на даному об’єкті.

Найбільш небезпечним місцем при виникненні пожежі в будівлі ТОВ «Епіцентр К» є стелажі з лакофарбовими виробами, розташовані в торговому залі. Саме такий найскладніший випадок пожежі було прийнято для відпрацювання другого етапу навчань.
Отже, за тактичним задумом, на момент прибуття перших підрозділів пожежа стелажів із лакофарбовими виробами поширилась на площу близько 140 м2 та існувала ймовірність миттєвого збільшення площі пожежі.

Оскільки у денну годину в будівлі гіпермаркету може знаходитися близько 100 працівників та в середньому 200 відвідувачів, першочерговим завданням є їх евакуація. Паралельно з евакуацією людей відпрацьовувались практичні дії керівника гасіння пожежі, штабу пожежогасіння та пожежно-рятувальних підрозділів, які залучалися відповідно до розкладу виїздів Кропивницького гарнізону та з урахуванням обстановки на пожежі.

Всього до тактичних навчань було залучено 32 чоловіка особового складу та 5 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС в області.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool