Кропивницький: рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Квітень 26, 2019 | Новини | Переглядів: 1444 | Коментарі: 0

26 квітня в Україні відзначають сумні роковини аварії на Чорнобильській АЕС

Серед тих, хто першими намагався приборкати атомного монстра, були 10 тисяч кіровоградців. І оскільки наслідком вибуху стали пожежі, працівники пожежної охорони Кіровоградщини у складі зведених загонів працювали у Чорнобилі увесь час, поки тривали роботи з ліквідації наслідків катастрофи.

Сьогодні начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, особовий склад Управління ДСНС України в області й учасники ліквідації аварії на ЧАЕС – працівники та пенсіонери служби – зібралися біля меморіальної дошки на фасаді будівлі Управління, щоб вшанувати побратимів-чорнобильців, покласти до підніжжя квіти.

Як наголосив начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк у своєму зверненні до чорнобильців-ліквідаторів, Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим – аж надто гірким був той урок для жителів планети і тому мусимо зробити усе можливе, щоб не допустити повторення.

Також рятувальники взяли участь у загальноміських заходах, які, традиційно, проходили біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» в обласному центрі. У складі колон разом з очільниками міста та області, героями-ліквідаторами, активною молоддю, працівники Служби порятунку області пройшли маршем від площі Героїв Майдану до меморіалу в пам'ять про ті події та героїв, які ціною власного життя врятували нас від смертельної небезпеки.

Хвилиною мовчання громада вшанувала пам’ять тих, хто загинув від впливу «мирного» атому. Нинішнє покоління рятувальників шанує подвиг своїх колег-вогнеборців, на знак чого були покладені квіти до підніжжя пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» та організована почесна варта.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool