Кропивницькі лялькарі повернулися з фестивальних мандрів (ФОТО)

Вересень 30, 2023 | Новини | Переглядів: 580 | Коментарі: 0

Колектив академічного обласного театру ляльок з Кропивницького успішно відіграв заключну виставу програми VI Всеукраїнського фестивалю театрів ляльок «Мереживо казкове», який протягом 25-29 вересня проходив у Черкасах.

Кропивницькі лялькарі повернулися з фестивальних мандрів

Кропивницькі лялькарі повернулися з фестивальних мандрів

Кропивницькі лялькарі повернулися з фестивальних мандрів


Цьогорічний мистецький форум у сусідній області проводився з використанням кількох майданчиків, серед яких, крім сцени господарів, Черкаського академічного обласного театру ляльок , були задіяні зали шкіл (про що наші митці лише мріють) та садків.

Дітвора безпосередньо мала можливість у своїх закладах переглянути і оцінити мистецькі доробки театрів-учасників та винести власну оцінку виконавцям-лялькарям.

Вистави наживо представили українські колективи з Рівного, Полтави, Дніпра, Запоріжжя, Житомира, Львова, Черкас, Миколаєва та Кропивницького. Театр з Молдови брав участь у форматі онлайн.

Повчальна інтерактивна тематична вистава про правила безпечної поведінки на дорозі та у побуті «101, 102, 103… терміново набери!»

В.Ставріаніді-Стогодюк, яку кропивницькі лялькарі обрали для фестивального показу, дуже сподобалася і маленьким глядачам у садочку, і школярам, які завітали до театру на закриття театрального форуму.

Колеги-лялькарі теж високо оцінили артистичну майстерність наших виконавців – Максима Борисова, Інни Марченко, Олени Мудрієвської та Тетяни Брички.

Диплом фестивалю поповнить театральну скарбничку творчих здобутків, а захопливі відгуки глядачів і колег сприятимуть у втіленні нових омріяних проєктів.

В умовах воєнного часу такі зустрічі дуже надихають митців, допомагають у пошуку оригінальних форм роботи, які у свою чергу поліпшують психологічний стан юних українців, зміцнюють віру у нашу перемогу і незламність національного духу.

До речі, на зібрані кошти від учасників та глядачів нещодавно проведеного Відкритого фестивалю «Scene-fest», який кропивницькі лялькарі присвятили мужнім воїнам Збройних Сил України, митці придбали і відправили прилад нічного бачення для бійців 61-ї бригади. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool