Київ: тиждень втікачі жили в під'їзді багатоповерхового будинку

Березень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

Понад тиждень, поки житомирська міліція піднімала на вуха всю округу, двоє братів 14-ти і 10-ти років з Новоград-Волинського району Житомирщини жили в холодному під'їзді високоповерхового будинку в Києві.

Старшого хлопчика наразі повернули в сім'ю, а молодшому належить пройти курс двотижневого лікування обморожених частин тіла у столичній лікарні.

Про зникнення двох своїх неповнолітніх синів 18 березня в міліцію повідомила схвильована жінка, мешканка с.Майстрової Волі. Вона розповіла, що напередодні близько трьох годин дня її 14-річний і 10-річний сини пішли з дому і назад не повернулися.

Міліціонери відразу ж забили на сполох. Поки встановлювалися детальні прикмети хлопчиків, оперативники і дільничні опитували сусідів сім'ї, їх друзів та однокласників, спілкувалися з родичами.

- Вже початкові розшукові заходи дали нам результати, - розповідає заступник начальника Новоград-Волинського МВ міліції Андрій Подік. – Це багатодітна родина, у заявниці на руках семеро дітей, старшій дочці - 17, а наймолодшому - тільки 2 рочки. Виявилося, зниклі братики просилися у мами в цирк, який гастролював у районному центрі. Але мати відмовила.

Примітно, що разом з дітьми з дому зникли і грошові заощадження в сумі трохи більше тисячі гривень. Правоохоронці одразу ж припустили, що діти могли взяти гроші і попрямувати на циркову виставу самостійно. Так от лихо – на той момент гастролі цирку в Новограді-Волинському закінчилися, а куди поділися хлопчики, було невідомо. Але на місцевому автовокзалі дітей впізнали по фотокартках. Там їм вдалося придбати квитки на житомирський рейс. І розшук продовжився вже в самому обласному центрі.

- Хлопчаків шукали по всіх розважальним центрам Житомира, - говорить начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Валерій Ратинський. - Працівники міліції обстежили підвальні приміщення, занедбані будинки, горища багатоповерхівок, словом, всі місця, де діти могли знайти собі тимчасовий притулок.

За словами правоохоронців, у зниклих був із собою мобільний телефон, але й він був вимкнений. Тим часом в одній із соціальних мереж на веб-сторінці старшого з братів оновлювалася інформація, де хлопчик залишав повідомлення своїм друзям, мовляв, вони з братом знаходяться в Новограді-Волинському.

Тим не менше, час минав, правоохоронці збилися з ніг, а вийти на слід обох ніяк не вдавалося. Орієнтування на розшук братів були відправлені навіть в сусідні з Житомирською області. І от 25 березня, по закінченню тижня з моменту зникнення дітей, в міліцію надійшло повідомлення зі столичної лікарні. Лікарі повідомляли про те, що ними був госпіталізований 10-річний хлопчик, як виявилося надалі, один з розшукуваних.

- Негайно в Київ виїхали працівники дитячої міліції, - продовжує заступник начальника міліції Новоград-Волинського району Житомирщини Андрій Подік. - Повідомлення підтвердилося. У столичному опіковому центрі з обмороженням двох ніг і обличчя перебувала розшукувана дитина. Його старшого брата наші співробітники відшукали в квартирі одного з киян.

Хлопці розповіли, що дійсно нишком взяли з дому гроші і подалися до цирку. Але оскільки клоуни вже поїхали, то хлопці, маючи на руках аж тисячу гривень, вирішили додому не повертатися, а використати таку можливість для екскурсійної поїздки в столицю.

З Житомира, куди вони дісталися рейсовим автобусом, діти маршруткою безперешкодно виїхали в Київ. День провели, хитаючись по столичних багатолюдних вулицях, роззявляючи роти на магазинні вітрини. Коли ж на місто опустилася ніч, хлопчики пристали до якогось безхатченка, який відвів їх у теплий підвал і дозволив там переночувати. Ще б пак – адже у дітей були гроші!

Вдень хлопчики знову відправилися гуляти містом, там і зайшли в інтернет-клуб, де старший брат залишив повідомлення про власне місцезнаходження на своїй веб-сторінці. Коли гроші закінчилися, їжу вирішили добувати. Теплий підвал змінився холодним під'їздом висотки, де діти фактично і провели цілий тиждень, випрошуючи у мешканців що-небудь поїсти.

У цьому випадку жахає малодушність та байдужість дорослих і добропорядних людей. Неймовірно, але двох маленьких дітей місцеві жителі щодня спостерігали у своєму під'їзді, підгодовували, як годують безпритульних котів і собак, і, знаючи, що хлопчики ночують на бетонній підлозі в 10-градусний мороз, ніхто жодного разу навіть не спробував повідомити про це в міліцію або в будь-яку іншу службу! І тільки після того, як молодший опинився у вкрай важкому стані, один з мешканців під'їзду викликав «швидку», а другого, щоб відігріти, завів до себе додому.

 

  джерело: mvs.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool