Kіровоградця засуджено за поширення антиукраїнських матеріалів

Липень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

Вироком Кіровського районного суду м. Кіровограда до кримінальної відповідальності притягнуто 33-річного громадянина України, який через мережу Інтернет поширював матеріали сепаратистського змісту.

У ході досудового слідства встановлено, що кіровоградець, через створену у соціальній мережі спільноту, розміщував матеріали з антиукраїнськими закликами, зокрема, звернення бойовиків терористичних організацій у Донецькій та Луганській областях.
Зловмисник залучив проросійськи налаштованих осіб, які поширювали антиукраїнські матеріали в Інтернеті. Загалом до цієї спільноти було залучено близько 300 осіб з числа жителів України та Росії.
За результатами судового розгляду мешканця Кіровограда засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном – два роки.
Крім цього, засудженому заборонено виїзд за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції.

Прес-центр СБ України
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool