Кіровоградців почали навчати діям у надзвичайних ситуаціях прямо на вулиці

Лютий 03, 2015 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Сьогодні перед державою стоїть вкрай необхідне завдання - навчити населення діям у надзвичайних ситуаціях, зокрема, в умовах військової загрози та терористичного акту, яке покладено на центральні та місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, а також працівників служби цивільного захисту.

Виконання цього завдання потребує значних зусиль, адже у першу чергу, необхідно змінити у свідомості наших громадян стереотипи мислення, аби кожен громадянин зрозумів, що від рівня його обізнаності з питань безпеки життєдіяльності, від його свідомого бажання опанувати ці знання сьогодні може залежати його життя і здоров’я та його родини і близьких. Тож, про правила безпеки життєдіяльності, порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій слід нагадувати пересічній людині щодня: на роботі і вдома, у школі і на вулиці, у громадському транспорті, з екранів телебачення, на радіохвилях, на шпальтах газет та в Інтернет-просторі. А це кропітка щоденна праця. Не останнє місце в цій системі по навчанню населення діям у надзвичайних ситуаціях посідає мобільний консультаційний пункт, створений працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області.
Свою роботу мобільний пункт розпочав ще у листопаді минулого року і відтоді не припиняє свою діяльність, надаючи консультаційну допомогу громадянам у питаннях безпеки життєдіяльності як в обласному центрі, так і у населених пунктах районного підпорядкування. За цей час на базі мобільного пункту консультації отримали 138 осіб, дані про яких зафіксовано у журналі роботи пункту. Поряд з тим, педагогічні працівники, які надають консультації у мобільному пункті, проводять роз’яснювальну роботу з перехожими, розповсюджують пам’ятки та листівки застережного характеру, повідомляють про те, де за потреби можна знайти більше інформації з питань безпеки життєдіяльності.
За допомогою ноутбука та мультимедійного обладнання, якими оснащено пункт, до уваги загалу пропонуються відеофільми про порядок дій населення у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації, укриття у захисних спорудах цивільного захисту, спеціально підготовлені прес-службою Управління ДСНС в області та навчально-методичним центром у навчальних цілях. Також у консультаційному пункті демонструється зразок «тривожної валізи», яку необхідно буде зібрати кожному на випадок евакуації. Представлені тут і зразки протигазів та найпростіших засобів індивідуального захисту органів дихання, зокрема, ватно-марлеві пов’язки, які кожен може виготувати самостійно.
Головним принципом роботи з навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях є доступність знань для кожного громадянина. А запровадження роботи мобільного навчально-консультаційного пункту втілює цей принцип у життя. Тож, тепер інформація з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту для пересічних громадян стала ще доступнішою, адже кожен бажаючий може отримати компетентну пораду безпосередньо від фахівців у сфері цивільного захисту, взяти із собою, хоча б навіть із цікавості, застережні листівки, пам’ятки про те, як діяти в екстремальних умовах, що робити у тій чи іншій надзвичайній ситуації.

Управління ДСНС, НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool