Кіровоградці, маєте електронні гроші - платіть податок

Червень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 930 | Коментарі: 0

Електронні гроші (WebMoney, UkrMoney, RBK Money, MoneXy, "Яндекс. Деньги" тощо) є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб у разі отримання їх громадянами на свій електронний гаманець.

Дане ствердження випливає з норми розділу IV Податкового кодексу України (пп. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168), згідно з якою у разі, якщо окремі види оподатковуваних доходів (прибутків) не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, платник податку зобов'язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу податку та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
Датою виникнення доходу є день зарахування коштів на електронний гаманець.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool