Кіровоградський обласний художній музей запрошує переглянути експозицію «Ліс - пульс планети» до Дня працівника лісу.

Вересень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 1417 | Коментарі: 0

Щорічно у третю неділю вересня своє професійне свято відзначають ті, хто піклується про зелені «легені» нашої планети – лісничі, лісові контролери та інші працівники лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості.

Ліс без перебільшення можна назвати національним багатством нашої держави. Адже він не тільки дає нам чисте повітря і є практично невичерпним джерелом сировини для дерев'яного домобудівництва, меблевого та паперового виробництва. Ліс завжди годував людей, не даючи померти у самі голодні роки. А ще ліс неодноразово рятував наш народ від ворогів, даючи прихисток як військовим формуванням, так і мирним жителям.
В експозиції представлена живописна робота художника-земляка Володимира Федорова (1920-1986) «Чорний ліс» (1958) з фондового зібрання музею. Густий і затінений ліс лагідно поєднується з осяяною літнім сонцем галявиною, що немовби сховалася у лісовій гущавині. Полотно наповнене спокоєм і дрімотою літнього полудня. Органічно доповнює експозицію робота ще одного художника – земляка Віталія Колесніченка «Озеро у лісі» (2007) – осінній пейзаж, що наповнює природу золотавими фарбами опалого листя.

Адреса музею: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 60
Телефони для довідок: (0522) 24-56-81, 24-98-37
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool