Кіровоградські нардепи зайняли 43, 59, 82 та 98 місце у рейтингу ОПОРИ

Квітень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 1256 | Коментарі: 0

Підсумки місячного моніторингу роботи 105 народних депутатів, обраних по одномандатним округам, вже традиційно підвела Громадянська мережа ОПОРА. У Кіровоградській області організація відслідковує роботу народних депутатів Костянтина Яриніча, Анатолія Кузьменка, Станіслава Березкіна та Олеся Довгого.

У березні кіровоградські депутати - мажоритарники активізували свою діяльність у виборчих округах, у той час як показники законодавчої роботи дещо впали. За календарним планом Верховної Ради України, на роботу з виборцями у березні народним депутатам було виділено 9 днів – під час яких народні депутати Анатолій Кузьменко та Станіслав Березкін провели по одному особистому прийому. Костянтин Яриніч окрім прийому брав участь у роботі виконавчих органів влади та засіданні обласної ради.

За звітний місяць лише один депутат комплексно звітував про свою роботу(у соціальних мережах) – Костянтин Яриніч. Станіслав Березкін став співавтором одного законопроекту та двох постанов. Анатолій Кузьменко не зареєстрував жодного законопроекту чи постанови, натомість став автором двох запитів, які стосуються проблем округу.
В цілому у березні більш активними у своїй діяльності були Костянтин Яриніч(43 місце у рейтигу) та Олесь Довгий(59 місце). Зменшив законодавчу активність Анатолій Кузьменко(82 місце). Станіслав Березкін отримав за загальним показником 98 місце зі 105.

Методика моніторингу: за кожен з 18 критеріїв активностей депутатів у березні ОПОРА виставила оцінки, які були просумовані та склали два базових бали депутатів за дві категорії – законодавчу роботу та роботу у виборчому окрузі. Зазначені бали були переведені у дві оцінки депутатів за 100-бальною шкалою, орієнтуючись на найкращі місячні результати у кожній з категорій (яким було присуджене значення у 100 балів). Підсумкова оцінка депутата була складена на 70% з оцінки депутата за законодавчу активність та на 30% з оцінки за роботу у окрузі. На основі отриманих результатів, ОПОРА сформувала три типи рейтингів 105 депутатів за березень місяць 2016 р.: за показником законодавчої активності, за показником роботи у/для округу та за сукупністю усіх показників.

Зоя Лебідь, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool