Кіровоградське вище професійне училище номер дев’ять приймало гостей

Квітень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1481 | Коментарі: 0

Вихованці дитячого будинку «Наш дім» відвідали Державний навчальний заклад "Вище професійне училище № 9".

Діти ознайомились з такими професіями, як радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури, оператор телекомунікаційних послуг; касир банку, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення; адміністратор, оператор комп’ютерного набору, секретар керівника, офісний службовець бухгалтерії, контролер ощадного банку.

- Старшокласників хвилює питання вибору своєї професії, визначення своїх уподобань й обрання тієї професії, на якiй би можна було б якнайповнiше себе реалізувати, - відзначила директор закладу Наталія Вінницька. - Нелегко обирати фах. На сьогоднi налiчується близько чотирьох тисяч рiзноманiтних професiй. А треба обрати ту, яка приносила б людинi задоволення вiд працi i користь людям.

Майбутнім абітурієнтам дуже сподобалась екскурсія по училищу, адже до послуг учнів надаються корпуси теоретичного та виробничого навчання, гуртожиток з вільною зоною Wifi -доступу до мережі Інтернет, бібліотека, спортивний зал, їдальня, приміщення для гурткової, спортивно- масової та технічно-творчої роботи. Учні училища знаходяться на державному забезпеченні а час навчання в училищі зараховується у трудовий стаж.

Робота з профорієнтації вихованців “Нашого дому” поставлена на високому рівні. Напередодні діти стали учасниками семінару - тренінгу з профорієнтації на тему «Мій вибір – моє життя», який провела начальник відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості Н.О.Невідома та тренінгу на тему «Формування простору особистого розвитку», що проводив тренер-психолог центру медико - психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» А.Г.Фоменко.

- Кожен школяр обов’язково колись скаржився на школу, на домашнє завдання, уроки. І ось, коли наступає жадана мить – останній рік, перед випускниками постає питання: ким бути? Звичайно, ще з дитинства ми вибираємо свою майбутню професію. Хоча вона змінюється по декілька разів на тиждень, але все ж діти мають якесь уявлення про те, ким вони стануть, - говорить Наталія Вінницька.

Результатом навчання вихованців «Нашого дому» стали розроблені ними «Рекомендації у справі профільного самовизначення».

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool