Кіровоградщина: жінка зазнала отруєння чадним газом

Грудень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1005 | Коментарі: 0

29 листопада до терапевтичного відділення Знам’янської «Відділкової лікарні» ДП «Одеської залізниці» з діагнозом отруєння чадним газом, що сталось через несправність газової колонки, госпіталізовано 42-річну жительку м. Знам’янки. Стан хворої середнього ступеня тяжкості.

Нагадуємо основні ознаки отруєння чадним газом: запаморочення, слабкість, нудота, біль у грудях, іноді сухий кашель, шум у вухах, сльози. Якщо отруєння важке, можуть з’явитися судоми, блювота. Поступово слабкість зростає, починається задишка, настає сон­ливість і помутніння свідомості. Отруєний блідне, іноді на шкірі з’являються червоні плями, поступово його дихання стає поверхневим, з’являються судоми і настає смерть від паралічу дихального центру. Тож, при перших ознаках отруєння чадним газом треба негайно залишити приміщення. Перша допомога полягає у видаленні потерпілого з приміщен­ня. При зупинці чи наявності поверхневого дихання виконують штучне дихання до повного його відновлення та непрямий масаж серця. Потрібно активно розтерти тіло, до ніг прикласти грілки, дати потерпіло­му вдихнути пари нашатирного спирту. Хворого з важким от­руєнням необхідно госпіталізувати.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool