Кіровоградщина: на відкритих територіях ліквідували 12 пожеж сухостою

Серпень 25, 2023 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Протягом доби, що минула, підрозділи Кіровоградського гарнізону ДСНС залучались на гасіння 12 пожеж сухостою, пожнивних залишків та сміття на відкритих територіях.

У Голованівському районі на відкритих територіях горіло тричі за добу: за межами с. Красногірка Голованівської СТГ - 800 м2 післяжнивних залишків, у с. Капітанка Побузької СТГ - 950 м2 сухої трави та у с. Свірневе Голованівської СТГ - 1 га пожнивних залишків пшениці.

Ще три аналогічні пожежі ліквідовано у Новоукраїнському районі. За межами м. Новоукраїнка Новоукраїнської МТГ ліквідовано пожежу 1 га сухої трави, у с. Кам'янка Новомиргородської МТГ - 0,9 га сухої трави та ще 0,9 га сухої трави і чагарників у с. Миропіль Смолінської СТГ.

Одна пожежа сухої трави на відкритій території сталася у м. Олександрія. Там силами місцевого підрозділу ліквідовано загорання площею 50 м2.
Найбільше палало у Кропивницькому районі. Бійці кропивницьких підрозділів здійснили п’ять виїздів на гасіння загорань на відкритих територіях. На території Первозванівської СТГ загасили два займання сухої трави: у с. Бережинка - 200 м2 та у с. Покровське - 400 м2. Також дві пожежі ліквідовано в обласному центрі: 50 м2 сухої трави та сміття на вул. Олімпійській та ще 50 м2 сухої трави на вул. Микитенка. У с. Володимирівка Катеринівської СТГ загасили займання 70 м2 сміття на відкритій території.

В усіх випадках травмованих та загиблих немає. Причини пожеж встановлюють фахівці.

Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальні у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри, а пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Служба порятунку НАГАДУЄ: за спалювання рослинності чи сміття передбачене адміністративне та кримінальне покарання!

Пресслужба ГУ ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool