Кіровоград: Загальна вага нового мосту складатиме 20,3 тони

Листопад 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

Пропозицію звести пішохідний міст через Інгул в районі парку Пушкіна неодноразово, впродовж 20 років, направляли до міської влади мешканці правобережжя.

Підставою вирішення питання про початок будівництва такого мосту на місці зруйнованого під час підсилення берегів Інгулу стало депутатське звернення депутата міської ради Миколи Гамальчука. Як повідомив під час прес – конференції у міській раді сьогодні, 25 листопада, начальник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч, відповідні рішення були прийняті послідовно технічною радою, постійною депутатською комісією та безпосередньо міською радою. За його інформацією, проектно – кошторисну документацію будівництва розробив колектив проектного інституту “Кіровоградагропроект”. При цьому зробив це, зважаючи на складну ситуацію, безкоштовно для міста. Безоплатно інститут здійснюватиме і авторський нагляд за виконанням робіт. У цьому запевнив директор інституту Петро Довченко. Загальний кошторис будівництва складає 985 тисяч гривень. Віктор Ксеніч звернув увагу журналістів, що сам проект, його кошторис є відкритою для доступу документацією і з нею можуть ознайомитися представники засобів масової інформації у будь – який момент. - Проект пройшов комплексну експертизу, ретельно перевірялася не тільки його технічна, а й фінансова складова, - наголосив Петро Довченко. – Заяви у деяких засобах масової інформації різного роду недолугих експертів щодо можливості використання в конструкції мосту дешевих звичайних конструкційних сталей типу СТ. 3 не мають під собою жодних підстав. Петро Довченко підкреслив, що проект розроблявся у жорсткій відповідності до існуючих Державних будівельних норм. Такими нормами передбачено, що період експлуатації мостів складає мінімум 100 років. Відповідно, звичайна сталь не може забезпечити такої довговічності. Тому на вимогу тих же пунктів ДБН у конструкції моста використана спеціальна легована сталь 15ХСНД. Загальна вага мосту складатиме 20,3 тони. Довжина – 30, ширина – 2,6 метрів. Конструкція мосту дозволить користуватися ним людям з обмеженими фізичними можливостями. За інформацією Віктора Ксеніча, міст має бути введений в експлуатацію до кінця нинішнього року. Фактично, більша частина бетонних робіт, на виконання яких впливає зовнішня температура повітря, вже виконана. Елементи конструкції будуть зварюватися в критих приміщеннях підприємства – підрядника ТОВ “Будсервіс – Монтаж”. Безпосередньо на місці ці елементи лише з’єднають між собою. Передбачається, що після завершення будівництва мосту, але вже наступного року, буде здійснений і благоустрій набережної. Тут відновлять пошкоджені гранітні парапети, металеві частини огорожі, зовнішнє освітлення тощо.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool