Кіровоград: відбулося відкриття виставки «З Україною в серці» (фото)

Березень 07, 2013 | Новини | Переглядів: 1107 | Коментарі: 0

В Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – у відділі підліткового читання і організації змістовного дозвілля дітей Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А. Гайдара відбулося відкриття виставки творів «З Україною в серці» учнів та викладачів Кіровоградської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна до відзначення 199-ої річниці від дня народження українського поета, художника, філософа Т.Г.Шевченка (1814-1861).

Природа щедро наділила кріпацького сина – Тараса Шевченка не лише поетичним генієм, а й талантом художника, які ніколи не зраджували йому, навіть у години страждань і тяжкої неволі. Для нього малювання стало потребою, вираженням його творчого духу. Дослідники живописної спадщини Шевченка нараховують більше півтисячі його творів: портрети, пейзажі, жанрові композиції, малюнки на біблійні, історичні, літературні сюжети, книжкові ілюстрації. Відомо, що художник плідно працював у техніці олійного письма на полотні, акварелі, сепії, туші, італійського олівця, офорта й акватинти.

Напередодні вшанування пам’яті великого українського поета, художника, філософа Тараса Шевченка учні та викладачі Кіровоградської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна представили виставку творів на шевченківську тематику «З Україною в серці». Загалом підготовка до цього проекту тривала протягом 4-х років і на даній виставці презентуються найкращі роботи вихованців.
В експозиції представлено роботи учнів школи віком від 12 до 15 років, виконаних в різних техніках. Образи поета і його літературних героїв юні митці втілили у власних творах. На мотив поеми «Катерина» створено безліч однойменних картин, які відрізняються авторським баченням. І передати трагічність та глибокий психологізм знеславленої жінки в своїх ілюстраціях намагалися Сєда Аділханян, Христина Махно, Олена Сергієнко (викладач - Л.Г.Кир’янова); Ольга Дідух (викладач – О.М.Лозинський).
Сцени з поетичних творів Тараса Шевченка та мотиви українських пісень представлені в живописних роботах «Весілля» Анни Адамової, «Свято» Наталії Дмітрієвої (викладач – Л.І.Бондар), «Чи винна голубка, що голуба любить…» Поліни Волкової (викладач – Г.Г.Іванова), «Танок» Олени Бондаренко, «Свято» Світлани Шевченко (викладач – Л.Г.Кир’янова), «Несе Галя воду…» Вікторії Крилатої (викладач – Т.Л.Бондар), «Натюрморт» Андрія Месюр (викладач – О.М.Лозинський).
Окрасою виставки є групова робота учнів 1-го класу «Пасхальна зірка» (викладач – А.В.Плітіна) та учнів 4-го класу «Моя Україна» (викладач – О.І.Кузнецова).
Доповнюють експозицію «Ляльки» із тканини Анастасії Бондаренко (викладач – Т.Л.Бондар), Дар’ї Шоми (викладач – Г.Г.Іванова); колажі «Український натюрморт» Марії Фоменко (викладач – Г.Г.Іванова), «Кобзар» Андрія Месюр (викладач – О.М.Лозинський), «Куми» Юрія Сметани (викладач - О.М.Лозинський); аплікації «Танок» Аліни Пасинок (викладач – Л.Г.Кир’янова), «Сімейний затишок» Володимира Дубіни (викладач – О.В.Кир’янов); батік «Квітуче дерево» Ксенії Маяр (викладач - А.В.Плітіна).

Поєднання поетичних образів Кобзаря з образним мисленням дитини – одне з найцікавіших моментів виставки. Адже діти сприймають світ по-особливому. Багата уява, гострота відчування, свіжий погляд на звичні речі – все це спонукає маленьких митців відкрити нові образотворчі відображення Шевченківських сюжетів.

Кіровоград: відбулося відкриття виставки «З Україною в серці» (фото)

Кіровоград: відбулося відкриття виставки «З Україною в серці» (фото)

Кіровоград: відбулося відкриття виставки «З Україною в серці» (фото)


Леся Дмітрієва, науковий співробітник
відділу науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool