Кіровоград: відбулося перше розширене засідання колегії ГУ Міндоходів в області

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

Результати роботи Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області та Кіровоградської митниці Міндоходів за І півріччя 2013 року обговорили 24 липня на розширеному засіданні колегії.

У її роботі взяв участь начальник ГУ Міндоходів в області Ігор Вірієнко, перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Віктор Серпокрилов, начальник Кіровоградської митниці Міндоходів Павло Скальський та інші члени колегії.
Як повідомив начальник ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Ігор Вірієнко, протягом січня-червня 2013 року надходження до бюджетів усіх рівнів забезпечено у розмірі 1 млрд. 177,5 млн. грн. Прогнозні показники виконано на 103,6%. З цієї суми до державного бюджету надійшло майже 411 млн. грн., до місцевого 766,5 млн. грн. Це на 127,1 млн. грн. більше минулорічної суми податкових платежів. Такого результату вдалося досягти завдяки добровільному декларуванню суб'єктами господарювання доходів, а також проведеній роботі щодо запобігання використання схем ухилення від сплати податків. До того ж, впровадження „ризикоорієнтованої” системи автоматизованого моніторингу, завдяки якій увага акцентується на тих підприємствах, що мають ризики несплати податків, дозволило в 2 рази зменшити кількість запланованих перевірок суб'єктів господарювання. А якісне відпрацювання платників з високим ступенем ризику забезпечило надходження 24,1 млн. грн. донарахованих сум, що на 1,4 млн. грн. більше минулого року
«Основними ж пріоритетами роботи Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області у ІІ півріччі 2013 року продовжують залишатися: поліпшення адміністрування податкових та митних платежів, подальше вдосконалення системи обслуговування платників податків, із застосуванням електронних сервісів, а також удосконалення роботи в напрямку зменшення рівня тінізації економіки та руйнування схем ухилення від оподаткування.» – підсумував начальник Головного управління Міндоходів в області Ігор Вірієнко.
Перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов подякував працівникам Головного управління Міндоходів області за злагоджену роботу щодо забезпечення надходжень до місцевого бюджету, адже за темпами їх росту регіон займає одне з найкращих місць у державі. Також він зупинився на необхідності вжиття скоординованих заходів направлених на зменшення рівня дотаційної залежності області від державного бюджету, враховуючи стан економічного розвитку країни в цілому та області зокрема.
Начальник Кіровоградської митниці Міндоходів Павло Скальський відмітив, що у 2013 році збереглися тенденції по зростанню основних показників роботи митниці, зокрема, зовнішньоторговельний обіг за 6 місяців поточного року збільшився на 5%, кількість учасників зовнішньоекономічної діяльності – на 13%, а кількість оформлених митних декларацій на 8%. Завдяки впровадженню електронного декларування товарів та спрощенню митних процедур кількість електронних митних декларацій зросла у 9 разів в порівнянні з минулим роком, а середній час митного оформлення вантажів склав 62 хвилини.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool